Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Стати метеликом, вулканом або навіть блискавкою: розповідаємо про книгу Езґі Берк «Я люблю йогу!»
Random
Дитяча йога – різновид фізичних вправ, які допомагають дітям зміцнити здоров’я, стати фізично сильнішими і витривалішими, а також – навчитися усвідомлювати свої думки та емоції. А ще йога для дітей є чудовою альтернативою або доповненням ранкової гімнастики, адже проводиться у формі захопливої та цікавої гри, у якій малюки зможуть уявити себе різними істотами та явищами природи. Зацікавились? Книга Езґі Берк «Я люблю йогу», яка нещодавно з’явилася у «Видавництві Старого Лева», стане вам гарним помічником і провідником у світ йоги!
 
«Йога – це 99 % практики, і 1 % теорії»
Шрі Крішна Паттабхі Джойс
 
Йога для дітей складається із вправ, які покращать самопочуття дитини, вчать концентрації, розвивають увагу, сприяють розслабленню та гармонізації біопсихологічних процесів у дітлашні. А ще йога – це неймовірно весело! Уявити і відчути себе літаком, луком, горою, верблюдом – усе це можливо завдяки виконанню вправ (асан).
 
Йогою можна займатись вранці, перед вживанням їжі або після, перед сном – усе залежить від розпорядку дня та індивідуальних особливостей організму малюка. Залучати дітей до йоги можна із трьох років: перші заняття слід обов’язково проводити під наглядом дорослих. А найкращий варіант – займатися йогою на свіжому повітрі у теплу пору року усією сім’єю. Крім гарного самопочуття та заряду бадьорості, це сприятиме гармонізації стосунків між рідними!
 
Але будьте обережні: заняття йогою протипоказані дітям із захворюваннями і травмами хребта, а при хворобах щитовидної залози і проблемами з судинами та тиском – йогою слід займатися після консультації із лікарем.
 
Користь йоги:
* сприяє прийняттю дитини себе та свого тіла, розвиває впевненість у собі, здорову самооцінку;
* розвиває фізичну силу та витривалість, гнучкість;
* допомагає укріпити імунітет;
* вчить парної або групової, командної роботи;
* допомагає вільному самовираженню дитини як індивідуальності;
* знижує рівень стресу та його наслідки.
 
 
«Йога – це прекрасна можливість милуватися тим, хто ви є».
Джейсон Крандел
 
Завдяки книжечці «Я люблю йогу!» Езґі Берк дитина розвиватиме свою фантазію і креативність, уявлятиме себе різними істотами та явищами природи: непорушною горою, деревом із міцним корінням, могутньою блискавицею, вільною пташкою, грайливим човником, поважною верблюдицею, грізною левицею, гарячим вулканом, палаючою свічкою…
 
Книга – яскрава і барвиста, діти будуть із задоволенням її розглядати, роздивлятися усі деталі атмосферних і затишних малюнків, створених ілюстраторкою Улюсан Рукіє, милуватися зображенням дітей, кумедних тваринок і неймовірних пейзажів. Запам’ятати асани дитині буде легко завдяки асоціаціям із вже знайомими словами та наочним зображенням.
 
Усі вправи описані доступно для дитячого сприйняття, із простими та цікавими поясненнями й ілюстраціями до кожної асани, а чудовим доповненням до книги є барвистий плакат «Привітання сонцю», із яким ранок вашої сім’ї буде ще радіснішим та приємнішим!
 
Регулярні заняття йогою сприяють поліпшенню процесу травлення у дитини, активізації роботи внутрішніх органів, зміцненню м’язів. Діти стають спокійнішими та врівноваженими, а якщо займатися йогою регулярно – формуються правильні звички та сильний, цілеспрямований характер.
 
 
«Квітка не думає конкурувати з квіткою поруч. Вона просто розквітає»
Дзен Шин
 
Бажаєте, щоб ваші доня чи синок були сильними, енергійними та витривалими? Зверніть особливу увагу на асани «собака», «літачок», «човник», які представлені у книзі.
 
Такі асани, як «лев» і «вулкан» допомагають звільнитися від негативних емоцій, які назбиралися у дитини за день: злості, роздратування, невдоволення, заздрості, суму, розчарування…
 
А коли дітлашні вже давно час у ліжечко, а вона вередує – допоможуть асани «метелик», «дитина» та «зірка».
 
Коли дитина займається йогою, вона знаходиться у безпечному середовищі, де відсутнє суперництво та конкуренція, що добре впливає на її нервову систему та психоемоційний розвиток. «Краще», «гірше» – таких понять немає у системі йоги, головне – насолоджуватись заняттями, відчувати радість або спокій.
 
Бажаємо усім бути здоровими, енергійними та щасливими! Приємних занять разом із книгою «Я люблю йогу»!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage