Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Соціальні мережі негативно впливають на здатність дитини розпізнавати емоції, – вчені
Random
Дослідження, проведене вченими Університету Саншайн-Коуст (Австралія) показало, що діти, які проводять багато часу перед екраном планшета чи телефона, зокрема у соціальних мережах, менш здатні зчитувати емоції інших людей та мають симптоми, подібні до розладів аутичного спектру.
 
 
У дослідженні порівнювали 200 дітей, які виросли без Facebook, та тих, у кого соціальні медіа були важливою частиною їхнього зростання. Обом групам пропонували розпізнати певний перелік емоцій.
 
Викладач психології доктор Рахейл Шарман зазначила, що результати дослідження є тривожними. «Ми виявили, що покоління, яке виросло на Facebook, має певний рівень аутизму і погано визначає певні емоції, – заявила дослідниця. – У них також менше друзів і менш міцні стосунки з іншими, що призвело до збідніння психологічного добробуту».
 
Аналогічні дослідження проводяться у Великобританії та Франції. «У Франції вчені називають це "віртуальним аутизмом": якщо ви підсаджуєте своїх дітей на ґаджети, вони не мають соціальних взаємодій або не розвивають основних соціальних навичок», – зауважила доктор Шарман. На думку дослідниці, батькам потрібно шукати можливості вивести дітей на вулицю та заохочувати їх спілкуватися з однолітками. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage