Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Смачна книжечка
Random
Не знаєте, як познайомити малюка з українською кухнею та традиціями так, що дитині було цікаво й весело? Тоді Вам неодмінно слід взяти до рук «смачну книжечку» Зірки Мензатюк. Казки, які розповідають про пригоди Олесі та Івася, розкажуть дитині не лише про смачнючі українські страви, але й про цінності овочів та користь їжі.
 
Дитячі фантазії, народні традиції, давні легенди – все це поєднано під однією палітуркою. Тут і про борщ, кашу і вареники, є й про голубці та навіть картоплю, яєчню й ковбасу. А на десерт у нас узвар, полуниці, млинці та калачі. Це не кулінарна книга, це радше гра для дитини. Адже не щодня є можливість поборотися із змієм та перемогти його «золотою» кашею, відгодувати відьму варениками, побачити голубців-голубів та побувати в будиночку, де усе з млинців. Та й врешті де таке бачено, щоб вовк колядував, а узвар побрався з пампушкою?
 
Умм, смакота. Наче із книжки долинає запах цих пряних та спокусливих страв, які описує зірка Мензатюк. І хочеться потрапити до Олесі та Івася й посмакувати з ними, особливо у будиночок з млинців =)
 
Олеся та Івась потрапляють у різні ситуації і, вибравшись з них, вчаться вірити у себе. Вони розумні, завжди прийдуть на допомогу один одному. Вони, як і маленькі читачі, прагнуть відкривати нові світи, люблять пригоди і, звісно, посмакувати смачненькими стравами. Кожній дитині потрібно щиро вірити чудеса, як це роблять Олеся та Івась.
 
Уклонитися слід й художниці Олесі Магеровській, яка «дала життя» усім героям казок, будь-то Олеся та Івась, дракон чи гуси, морква чи голубці, та, навіть, ковбаса. Усі вони посміхаються, навіть відьма та вовк. Чудові, яскраві та добрі ілюстрації відобразили любов до дітей, любов до українських страв та традицій.
 
«Зварю тобі борщику» - це чарівні казки, наповненні українським менталітетом. Гарненька кольорова книга знань – ось що це. Українська душа, яка повинна бути у кожному з нас.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage