Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
Щоденний виклик: як за 30 днів змінити своє життя?
Random
«Я можу написати книгу, якщо щоранку прокидатимусь на 30 хвилин раніше»
 
Самоізоляція – добра нагода почати все спочатку, не чекаючи Нового року чи якогось там понеділка. Із чого починати «перезапуск» знає Розанна Каспер, авторка «Великої книги 30-денних викликів. 60 програм формування звичок для кращого життя».
 
Як наважитися?
 
Коли йдеться про бодай найменші зміни у власному житті, у нас швидко знаходяться вагомі аргументи, щоб відступити: «Я й без спорту чудово почуваюся», «Без цукру я не витримаю і двох діб», «Все, що я купую, колись стане мені в нагоді» і т. д.
 
Однак одного понеділка нам однаково доведеться зважитися на рішучий крок. В іншому разі життя точно не зміниться.
 
 
З чого ж починати зміни? Із усвідомлення того, навіщо вони вам взагалі здалися. Поясніть собі, чому ви відмовляєтеся, приміром, від цукру чи фастфуду на тридцять днів. Хай це буде не просто спробою, а свідомим рішенням.
 
«А оскільки цукор – це їжа, яка не тамує почуття голоду, ми їмо більше, ніж слід. Організм накопичує цукор так само, як і жир, і це може призвести до збільшення ваги, втоми, ожиріння, затуманеного мислення і затуманення мозку, а також проблем із серцево-судинною системою».
Однак не варто корити себе, якщо цукор повернеться у ваш раціон скоріше, ніж через 30 днів. У вас зявиться нова можливість перевірити свою силу волі.
 
Що робити?
 
Авторка книги радить не намагатися змінити все й одразу. Протриматися 30 днів без цукру – це ще те випробування.
Ціна у Спільноті Старого Лева
126 грн
Зареєструватися
 Особливо для людини, яка розпочинає ранок із кави та солодкого тістечка.
 
Але ж не цукром єдиним. Не хочете відмовлятися від нього? Викиньте зі щоденного раціону каву, молочні продукти, алкоголь, перекуси, перестаньте переїдати або наїдатися на ніч тощо. Натомість вживайте від 7 до 9 порцій овочів та фруктів (одна порція – об’єм склянки), протестуйте зелені смузі, навчіться споживати правильний повноцінний сніданок.
 
Також можете почати зі спорту. Йога, планка, десятихвилинні ранкові розтяжки, стрибки зі скакалкою, стрибки без скакалки – обирайте що завгодно.
 
Якщо й такі зміни вам не до душі, заведіть щоденник, аби щодня записувати до нього слова вдячності.
 
«Щодня записуйте три події або здобутки, за які ви вдячні життю – як-от розмова з другом, келих вина, гарний захід сонця або обійми зі своєю собакою. Поміркуйте, чому ви вдячні за це. Щоб вдячність приносила результати, слова повинні відповідати почуттям, тому обовязково знайдіть час для того, щоби відчути вдячність якомога глибше».
Або ж відмовтеся від необдуманих та непотрібних покупок, як от скрипка, якщо ви не скрипаль. Не купуйте її, переконуючи себе, що декількох уроків на YouTube вистачить, аби навчитися віртуозно на ній грати. 
 
Розанна Каспер зазначає, що її книга – це не покрокова інструкція, а лише збірник ідей, які ви зможете втілити у життя. Упевнена, вам вдасться доповнити його своїми класними ідеями, надихнувшись досвідом авторки.
 
 
Головне – не забувайте протягом 30 днів занотовувати свої великі успіхи та дрібні поразки. Коли спливе час, вони допоможуть вам проаналізувати ефективність зміни чи декількох змін.
 
30 днів – це небагато і немало, але цього часу цілком достатньо, аби сформувати бодай одну корисну звичку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage