Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Розгадати таємницю морського чудовиська і врятувати батьків: місія 80 lvl
Random
Морська стихія – привертає увагу, розбурхує уяву маленьких і дорослих читачів, мрійників та фантазерів, сміливих шукачів пригод. Адже скільки таємниць, дивовижних знахідок, а подекуди і небезпек таїть у собі морська глибина!
 
Розгадати таємниці морського дна та його загадкових жителів зможемо разом із книгою Томаса Тейлора «Маламандер», яка нещодавно з’явилася у «Видавництві Старого Лева».
 
Цікавим є факт, що Томас Тейлор за професією – ілюстратор. Саме він створив оригінальну британську версію обкладинки першої книги про «Гаррі Поттера». Крім малювання, Томас із дитинства мріяв стати письменником. А ще його завжди вабило море, захоплювали його загадки та скарби. Саме це й надихнуло Томаса на написання серії книг про таємниці та небезпеки морського дна.
 
Несподівана гостя
 
Головний герой цієї книги – 12-річний Герберт Лемон. Попри свій юний вік, він вже давно працює у готелі «Ґранд Наутілус» у бюро знахідок. Давним-давно хлопця знайшли у ящику з лимонами, який прибило до берега. Ні свого минулого, навіть власного ім’я хлопчак не пам’ятав. Відтоді він працює у «Ґранд Наутілус» – старовинному, велетенському готелі, розташованому на березі моря, оповитому численними легендами та моторошними таємницями. Готель живе своїм життям, кожен його мешканець та працівник – має свою ціль у цій історії. Кожному тут є що приховувати…
«Це люди з таємницями, які вони бережуть, або хочуть розгадати. Це люди, які помічають усе».
 
Попри деяку похмурість готелю, життя Герберта можна було б назвати досить спокійним та розміреним… до того моменту, коли до його комірчини потрапляє дивне дівча і благає врятувати її від переслідування! Як виявилось, дівчинку справді переслідувала страшна істота із величезним залізним гаком замість руки. Герберт виявляє дивовижну сміливість та мужність (і дрібку хитрості), щоб захистити дівчинку від незнайомця. І з цієї миті долі Гербі та Вайолет переплітаються.
 
Дівчинка зізнається, що хоче розгадати таємницю зникнення своїх батьків, про яких немає жодної звістки уже 12 років.
 
«Це історія про немовля, яке знайшли покинутим у готелі, про його батьків, яких немов вітром звіяло, про дивне сяйво, яке було видно з берега, про поліцію, що снувала по всіх закутках і врешті натрапила на дві пари черевиків (чоловічих і жіночих), акуратно складених на хвилерізі, а також сліди піску, що веди звідти до моря…На піску також були інші відбитки – чудернацької форми сліди, ніби щось із ластами вилізло з води. Та не встигли ці відбитки як слід сфотографувати, як усе змило припливом…»
 
Хто, як не співробітник бюро знахідок, може допомогти Вайолет розшукати загублених?! І починаються цікавезні, захопливі, але разом з тим дуже небезпечні пригоди двох юних відчайдухів.
 
Таємниця загадкового маламандера
 
Разом із головними героями читач познайомиться із чудернацькими та химерними персонажами: власницею готелю Леді Кракен, менеджером містером Молюском, письменником Себастьсяном Вугорсом, професійною прочісувачкою пляжів місіс Копалиною та Капітаном К (він же Людина-Гак), командиром лінкора «Левіафан». Із Гербертом і Вайолет ви зазирнете до книжкової амбулаторії, де книжкові рецепти друкує русалка-мавпа, скуштуєте найсмачнішу у світі картоплю фрі із хрусткою золотистою рибкою у забігайлівці «У Мартина». І все ближче підкрадетеся до розгадки таємниці загадкового маламандера, міфи та перекази про якого уже довгі роки страшать тих, хто наближається до морського узбережжя.
 
 
За легендою, маламандер – це надзвичайно страшне та небезпечне створіння, яке рідко показується із товщі води, але якщо воно помітить вас – то начувайтеся! Створіння висиджує яйце, яке, за легендою, виконує будь-яке заповітне бажання… Але чи правдиві ці чутки? І як вони пов’язані зі зникненням батьків Вайолет? Чи справді мама й тато дівчинки були одними із тих, хто досліджували сутність маламандера? Невже створіння помстилося за їхню допитливість?! Як справжні детективи, Гербі та Вайолет будуть розплутувати цей містичний клубок таємниць, і у ході розслідування на них чатуватиме чимало небезпек… Тим паче, коли ти вже не розумієш, хто тобі друг, а хто – ні…
 
Як прийняти правильне рішення?
 
У цій історії гармонійно переплітається химерний, добре виплеканий, морський магічний світ і детективна сюжетна лінія, яка нікого не залишить байдужим. Тут тебе не дивує мавпа із хвостом русалки, а те, що кіт розмовляє – сприймається як належне.
 
Атмосферні ілюстрації роблять цю історію ще більш цілісною та довершеною, а мапа допомагає уявляти собі місця, де відбуваються події.
 
Ця історія про щиру та віддану дружбу, яка сильніша за страх. Про сміливість та відвагу, які допомагають долати будь-які перешкоди. Про любов до найближчих, яка робить нас здатними на найнеймовірніші, найсміливіші вчинки. Така любов робить нас чуйними до страждань інших та спонукає допомагати тим, хто цього потребує.
 
 
Разом із Вайолет та Гербертом читач пройде шлях, сповнений захопливих пригод, і зрозуміє, що ті, хто від нас відрізняються, не обов’язково несуть у собі загрозу. Потрібно вчитися аналізувати ту інформацію, якої так багато довкола нас, і бути обережними із власними рішеннями. Як важливо з повагою та розумінням ставитися до тих, хто зовсім на тебе не схожий! Намагатися прислухатися до ледь чутного шепоту свого серця і дивитися на усе очима, сповненими любов’ю. Адже наш світ навдивовижу різноманітний, і кожне створіння тут – цінне.
 
Із нетерпінням чекаємо на переклад наступних книг серії! Адже стільки таємниць лишаються нерозгаданими! Чи знайдуть Вайолет та Герберт батьків дівчинки? Чи розповість Гербі подрузі свою сімейну таємницю?!
 
Морські пригоди тільки починаються!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage