Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
«Роби великі справи, коли вони ще є малими…»
Random
Коли маленька дівчинка Кіра знаходить під своїм будинком пораненого лабрадора, її життя в мить перевертається. Собака, якого символічно назвали Мані, стає для дівчинки не лише хорошим та вірним другом, але й чудовим фінансовим порадником. Як таке може бути? Виявляється, собаки колись вміли розмовляти та навіть читати думки, і дехто з них зумів зберегти свій талант. А Мані ще й колись мешкав у багатого фінансового консультанта – тому чудово обізнаний в різних аспектах заробляння грошей. От як пощастило Кірі, особливо коли перед її родиною постала небезпека втратити будинок через борги.
 
У цю історію вкладено значно більше, ніж розповідь про дружбу дівчинки і собаки. Така собі «абетка грошей» для дітей, яка буде цікавою і дорослим. Складні фінансові питання викладені просто і доступно, хоча подекуди накопичення розрахунків не дуже добре сприймається. Досить актуальна тема, яка, по-перше, показує, що навчати людину розпоряджатися грошима потрібно змалечку. По-друге, пояснює, як це робити з користю, адже малеча здебільшого витрачає кишенькові гроші на солодощі і розваги, не замислюючись про щось інше, тим більше, про отримання прибутків.
 
А щоб книга не перетворилась на нудну лекцію про гроші, автор вклав свої поради у вуста різних заможних і досвідчених людей, як-от пан Ґольдштерн, родина Ганенкампів та пані Козир. Трохи дивно, як ці, вже поважного віку, люди стали друзями дванадцятирічної дівчинки. Хоча цю компанію розбавляють однолітки Кіри – дещо самовпевнений двоюрідний брат Марсель та добродушна подруга Моніка. Гуртом вони потрапляють у різні історії, а заодно і вчаться розпоряджатися грошима.
 
Крок за кроком Кіра не лише заробляє гроші, щоб допомогти батькам, а й засвоює багато важливих речей: гроші приходять тоді, коли робиш те, що подобається тобі і водночас вирішуєш проблеми інших; навіть найбільша проблема не може зашкодити здійснити будь-що задумане; тільки від твого характеру залежить, чи допоможуть тобі гроші тощо.
 
Дуже зацікавила система розподілу грошей Кіри. Не знаю, наскільки реально це в українському суспільстві, де значна частина людей ледь зводить кінці з кінцями, не кажучи вже про заощадження. Але спробувати варто.
 
Найважливіше, чому вчить ця книга, - віра в себе, вміння не відступати від задуманого. А такі дрібнички, як журнал досягнень, завжди нагадають про те, що у цьому житті можливо все.
 
Додатково посилюють ефект від книги ілюстрації Марини Шутурми. Особисто мені найбільше подобається образ лабрадора Мані, проте всі інші персонажі у виконанні художниці також відразу викликають симпатію та довіру.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage