Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
Різдво і справді буває різним
Random
Ми, вихованці «Різдвяної історії» Діккенса, звикли вважати, що свято і справді особливе. Ми віримо, що в цей день десь далеко з іншими людьми трапляються справжні дива. Та чи для кожного Різдво саме таке? Що це – «диво»? Як його помітити? І чи з усіма трапляються дива?
 
Різдво — різне. І це підтверджують автори збірки «Таке різне Різдво». Святкування Різдва не завжди виправдовує очікування, особливо, коли ти вже далеко не дитина. Коли ти не святкуєш його із батьками, які майструють іграшки та печуть печиво. То яким же воно буває, це Різдво?
 
Буває пряним і солодким. Це про домашній аромат традиційного імбирного печива. Від одного цього запаху ми ладні відчути Різдво. Подейкують, таке з нами може статись навіть посеред літа, коли свято хоче нагадати про себе. Таке Різдво особливо об’єднує родини.
 
Буває нелюдним і затишним. Це коли ти — частинка маленької сім'ї, де двоє щиро закоханих обмінюються подарунками, обіймами і традиціями з дитинства. Це коли ти починаєш святкувати два Різдва і навіть Адвент. І зникає між вами категоричність, бо ви — не просто закохані, а ще й свідомі й дорослі.
 
Буває непередбачуваним і доленосним. Це коли найрідніші люди змінюються, а ти шукаєш причину в собі. Здається, що життя пішло шкереберть. Ти починаєш молитись і просити в небес минулого. Але згодом розумієш, що усе було на добро, там знають краще.
 
Різдво буває і туристичним. З батьками, друзями, дітками чи коханими. Нові країни, нові погляди, нові декорації, нові люди, їхні традиції та цілковито нове бачення Різдва.
 
Буває ще сповільненим. Часто в такі дні транспортні рейси зміщуються, і тебе наче навмисно залишили на кілька годин в порожній залі очікування, щоб все обдумати і відпустити образи, натомість впустивши у серце тепло.
 
Буває інтровертним. Це Різдво з чашкою запашного чаю, улюбленим печивом, теплим пледом та фільмом «Сам удома».
 
Буває в поїзді. Тоді всі пасажири вагону об’єднуються, а провідниці та провідники стають гостинними господарями, які щиро привітають, пригостять і бажають усіляких благ стільки, що до старості вистачить!
 
Це лише деякі сюжетні лінії із збірки оповідань «Таке різне Різдво». Я раджу це видання особисто тобі, бо усі ми часом забуваємо про диво, затримуючись у буденності. Ця жовтенька палітурка нагадує прикрашену ялинку, печиво, затишок і саме Різдво. Це не просто збірка оповідань — це збірка особливих різдвяних див.
 
Кожна історія Різдва має свої особливості. І навіть якщо, здавалось би, з вами нічого особливого не відбувалось, запах імбирного печива, «Merry Christmas» у торговому центрі й дзвінок-привітання від рідних уже робить ваш звичний день особливим. Пам'ятайте про це.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage