Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Власенко Наталя
Про що мовчать львівські леви
Random
Іван і Петро Радковці зацікавлюють як туристів, так і львів'ян вже тільки одним своїм виглядом. Вони розгулюють містом у костюмах минулого століття, тому мало хто пройде повз них, не звернувши увагу. А скільки цікавого про минуле та сучасне життя міста можуть розповісти ці львовознавці! Цього разу брати вирішили зацікавити всіх своєю книгою авторських казок-легенд «Таємниці львівських левів». 
 
«Якщо уважно придивитися до символів нашого міста, можна помітити, що вони схожі на людей. І не випадково, оскільки це колишні львів’яни, які в своєму житті зробили щось для міста. Серед них є правителі, князі, воїни, купці й прості городяни…», розповідають брати. Лев з Високого Замку, лев із печери Святоюрської гори, лев з двома головами (той, що на розі вулиць Галицької та Староєврейської) – всі вони зібрані в легендах Радковців. 
 
Та ця книга не тільки про левів, але й про сам Львів. Зображення лева почали використовувати в геральдиці міста з ХХІV століття. І відтоді безліч левів окупували львівські будинки. Вони бувають мудрецями, спостерігачами й мрійниками, грізними й лагідними. Є навіть такі леви, що жують виноград, і такі, що літають. Кожен зі своїм характером та вдачею, про що і розкажуть нам Іван та Петро Радковці у своїй новій книжці. 
 
 
Чарівні ілюстрації для видання створила відома художниця Івета Ключковська, роботи якої були представлені на понад 60-ти виставках, зокрема міжнародних. Картини художниці зберігаються у колекціях по всьому світу. Для «Таємниць львівських левів» Івета намалювала яскраві акварелі: кам’яниці, Ратушу, собор святого Юра і, звісно, багато левів.
 
У «Таємницях львівських левів» можна буде дізнатися багато цікавих історій, наприклад про те, чому всі львівські годинники показують різний час, про зачарований меч майстра Шварно. У книжці читачі познайомляться з легендою про підземне місто й чарівну криницю, зустрінуть на сторінках добрих братів, скупого Мартина й брехуна Грицька, медяника-юрашку та дівчинку Оксану. І я впевнена: ці зустрічі будуть захопливими. 
 
Можливо, саме ця книжечка привнесе в життя трохи казковості. «Кожному у житті зустрічається казка, але не кожен це помічає». Але ж це так важливо – помічати ці казки, бути відкритим світові, творити дива власними руками. Жити у Львові, місті з давньою історією та чарівною старовинною архітектурою, – це вже саме по собі казка. А леви, які дивляться на нас з кам’яниць та веж, дбайливо оберігають львівські легенди.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage