Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Правила виховання від батька Марка Цукерберга
Random
 
Марк Цукерберг - один з найуспішніших молодих підприємців планети. Якими принципами виховання керувалися його батьки? Доктор Едвард Цукерберг розповів, як йому та його дружині вдалося виховати Марка тим, ким він став. 
 
1. Будьте прикладом у роботі
 
Доктор Цукерберг - дантист. Він досі приймає пацієнтів у своєму кабінеті в Нью-Йорку. Його дружина має диплом психіатра, і, як і раніше, працює офіс-менеджером. Виростаючи, Марк спостерігав, як батьки ведуть бізнес, користуючись новітніми технологіями, і беруть на себе повну відповідальність за життя родини. «Мої діти виросли у мене на роботі й постійно мали доступ до комп'ютерів, - говорить доктор Цукерберг. - Є певна перевага у тому, щоб з дитинства бути з комп'ютером «на ти». Наприклад, інтерес Марка до техніки цим дуже підживився».
 
2. Подбайте про надійний тил для ваших дітей
 
У світі існує багато історій про підприємців, які зробили свій бізнес з нуля. Але набагато простіше ризикувати та з головою занурюватись у роботу, якщо ви маєте надійний тил. Так, доктор Цукерберг працював, завжди маючи на меті забезпечити фінансову стабільність для своєї родини. І навіть тоді, коли ще не мав сім’ї: «У єврейській родині в Нью-Йорку можна народитися навіть з половиною мізків, але батьки все одно будуть бачити тебе або лікарем, або дантистом». Так і вийшло, що попри інтерес до комп'ютерів, Цукерберг-старший вибрав усе-таки таку надійну професію стоматолога, вступивши на відповідний факультет Нью-Йоркського університету 1975 року.
 
3. Відкрийте і підтримуйте таланти й зацікавлення дітей
 
«Краще з того, що ми зробили як батьки, - не змушували наших дітей йти тією чи іншою дорогою. Навпаки, ми прийняли і підтримали їхні сильні сторони, завжди прагнули сприяти розвитку їхніх інтересів. Марку було нудно на шкільних заняттях, тому я запропонував йому написати примітивну версію програми миттєвих повідомлень, яка дозволяла б спілкуватися людям у стоматологічній клініці та вдома за комп'ютером. Ми назвали цю програму ZuckNet».
 
4. Показуйте дітям, що ви ними пишаєтеся
 
Доктор Цукерберг говорить про свого сина, як про «хорошого учня з особливими здібностями до математики і науки». У той же час він зазначає, що Цукерберг-молодший був дуже тихим хлопчиком, якому не подобалося хвалитися своїми досягненнями: «Я пишаюся його успіхами і успіхами всіх моїх дітей».
 
5. Встановлюйте обмеження
 
Батько Марка стверджує, що ніколи не вірив у ефективність тілесних покарань. Проте, якщо діти поводяться погано, батьки повинні проявити твердість характеру: «Якщо діти з раннього віку засвоять, що певні вчинки або поведінка вам не подобаються, вони будуть розуміти і ваше ставлення до цілої низки питань». Іншими словами, ви можете бути скільки завгодно прогресивним батьком, але не забувайте, що діти - це діти. 
 
6. Діти повинні гратися
 
Доктор Цукерберг захоплюється дайвінгом, в його офісі навіть висить опудало величезної риби. Він зізнався, що прищеплював своїм дітям любов до пригод: «Я думаю, що крайнощі у вихованні шкідливі у будь-якому випадку. Діти повинні розвиватися гармонійно. У них має бути час для роботи і час для гри». 
 
7. Знайдіть баланс між роботою і родиною
 
Доктор Цукерберг підкреслює, що і він, і його дружина завжди працювали. «Моя дружина була просто супержінкою, вона встигала все і на роботі, і вдома. У нас була особлива ситуація, тому що мій офіс був у нашому помешканні. До речі, якщо тип вашого бізнесу дозволяє, організуйте саме так ваш офіс, це дуже добре».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage