Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Поринаємо у зимову казку
Random
Ця зима наразі не тішить нас пухнастим снігом, тож доведеться санчатам та лижам ще трішки зачекати. Тож чим зайнятися непосидючим дітлахам у час зимових канікул? Можливо, помандрувати у краї різдвяних див? Такі мандри припадуть до смаку усім: і великим, і малим. А поринути у світ казки та чудес завжди допоможе книжка. Старий Лев підготував для маленьких та дорослих читачів підбірку найкращих новорічних та різдвяних історій від давнини до сьогодні. Тож швидше під ковдру з чимось солоденьким та слухаймо казку…
 
1. Мабуть, кожен дорослий знайомий з казкою «Дванадцять місяців» у переказі Самуїла Маршака. Чому б не познайомити з історією про чарівних місяців-помічників своїх малят? Це історія про маленьку дівчинку із важкою долею, життя якої назавжди змінює знайомство з місяцями. Про добро та справедливість, про сім`ю та дружбу, яка може з’явитися так раптово і перевернути усе з ніг на голову…
 
2. Схожий сюжет має відома казка братів Грімм про справедливість - «Пані Метелиця». Тільки на допомогу героїні приходять не місяці року, а чарівна пані Метелиця.
 
3. Найкращою зимовою оповідкою Ганса Крістіана Андерсена небезпідставно вважають «Снігову королеву». Письменник розповідає про дитячу дружбу, про сподівання і показує, що добро в обличчі Герди і Кая завжди перемагає зло. Казка вчить: якщо вірити у дива, вони обов’язково збудуться.
 
4. Чарльз Діккенс створив низку творів, які об’єднав під назвою «Різдвяні історії». Найпопулярнішою є «Різдвяна пісня у прозі» про те, як може змінитися людина за допомогою віри. Так, старий та скупий буркотун Скрудж завдяки трьом привидам - Минулого, Теперішнього та Майбутнього Різдва - змінює своє життя, пріоритети, ставлення до людей. І, звісно, це відбувається у Різдвяну ніч. Старий Лев видав цю чудову історію у перекладі Івана Андрусяка та з ілюстраціями Ростислава Попського.
 
5. «Чарівна зима» Туве Янсон – це історія про зимові пригоди Мумі-тролів та їхніх друзів. «Муміки», які зазвичай всю зиму мирно сплять і дивляться сни у своїх домівках, одного разу прокинулись швидше, ніж зазвичай. І, визирнувши у вікно, помітили сніг. Так почались їхні пригоди, під час яких Мумі-тролі та їх товариші пережили чимало погано, але ще більше хорошого.
 
6. «Лускунчик і мишачий король» Ернста Гофмана розповідає читачеві про різдвяний випадок, що трапився з дівчинкою Матильдою і змінив її життя. Дівчинка, повіривши у диво, напередодні Різдва познайомилась з Лускунчиком, який назавжди став її товаришем. Друзі перебороли свій страх і поринули у новий казковий світ.
 
7. Прочитавши «Життя і пригоди Санта Клауса» Френка Баума, ви дізнаєтеся все про цього чарівного персонажа. Як він з'явився, як зробив свою першу іграшку, про велику битву Добра зі Злом, першу подорож з лісовими оленями, як з'явився звичай вішати панчохи біля каміну і ще багато цікавого дізнаються малюки, прочитавши цю книгу.
 
8. «Олівія зустрічає Новий рік» Яна Фалконера - це розповідь про свинку Олівію, яка теж вміє святкувати. У розповідях Олівії є і бажання бути дорослою, і дитяча безпосередність, веселий характер і небажання слухатися старших, а ще чимало пустощів, вигадок, веселих витівок.
 
9. Не залишить байдужим і одна з різдвяних новинок Старого Лева – книжка «Казки Різдва» Богдани Матіяш, яку ілюстрував Володимир Штанко. Це світлі та добрі історії, наповнені духом Різдва. Сумна Королева і чарівний олень, жінка та її мудрий працьовитий кіт, маленька Марія, якій сняться дивовижні сни, трійко ангелів – золотий, срібний і прозорий та багато інших чекають на читачів на сторінках цієї книги.
 
Пам’ятайте, диво існує. І різдвяні та новорічні розповіді допоможуть переконатись у цьому.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage