Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ніколи не зраджуйте мріям
Random
У великих містах не часто видається можливість спостерігати за зорями. Тому, коли я буваю за містом, часто дивлюся на небо. Піднімаю очі і на кілька секунд завмираю перед неосяжним зоряним простором. Адже зорі, як стверджує Анджела Нанетті, належать усім і не належать нікому. Вони також іноді спостерігають за нами. Та й навряд чи знайдеться хоч хтось, хто б жодного разу не загадував бажання зірці, що падає.
 
Ольга Галай, Yakaboo
 
Про Анджелу Нанетті
 
Творчість Анджели Нанетті мала великий вплив на італійську літературу. Саме з виходом її книги «Спогади Адальберто» критики пов’язують початок нового етапу розвитку дитячої літератури в Італії.
 
Народилась Анджела Нанетті 8 листопада 1942 року в Бурдіо. Закінчила Болонський університет, пізніше викладала італійську мову в школі.
 
В 1984 році виходить перша дитяча книга Анджели Нанетті «Спогади Адальберто», яка відразу приносить їй популярність. До 1995 року письменниця поєднує викладання і літературу, але потім віддає перевагу творчості.
 
Нині Анджела Нанетті авторка майже тридцяти книг, володарка багатьох премій як в Італії, так і за кордоном. Повість «Мій дідусь був черешнею» – найвідоміша її книга, перекладена 23-ма мовами, зокрема й українською. В доробку авторки є і дорослі і дитячі книги. В книгах для дітей і підлітків Анджела Нанетті говорить про досить дорослі та серйозні речі.
 
Мрії мінливі, інколи навіть жорстокі
 
Книжка «Чоловік, який вирощував комети» не може нікого залишити байдужим. Щойно ти береш її до рук і читаєш перші рядки, тобі здається, що це буде казочка для діточок, в якій ти зустрінеш багато дивовижного і чарівного. Але насправді це трохи сумна історія про нашу реальність, не таку вже й казкову.
 
Головний герой книги Арно живе разом з мамою і молодшим братиком. Він вірить у дива, спостерігає за зірками та чекає на повернення свого батька. Чекає, бо певен – він обов’язково повернеться, він любить їх, адже пише їм такі теплі листи.
 
І Арно і його сім’я вірять в дива, і це інколи приносить їм неприємності.
 
Звістка про те, що скоро над селом з’явиться комета, повністю захоплює Арно. Він вірить, що комети здійснюють бажання і з нетерпінням чекає, коли він зможе його загадати. А ще знайомиться з дивним чоловіком, який стверджує, що він вирощує комети.
 
До теми. Купити книгу «Чоловік, який вирощував комети»
Особливої атмосфери додають ілюстрації Анастасії Стефурак – зоряне небо, приглушені кольори, які на перший погляд дещо похмурі, але потім починають здаватися напрочуд теплими і затишними.
 
І саме тут казка і закінчується…
 
Ласкаво просимо до реальності
 
Коли ми чогось дуже хочемо, ми не зневірюємось. Ми усім серцем прагнемо до здійснення мрії. Ми не покидаємо її до останнього, навіть тоді, коли вона здається зруйнованою. Так, мрії інколи самі покидають нас, але ми не маємо права позбуватися їх самі.
 
 
Книжка «Чоловік, який вирощував комети» не лише про здійснення мрії, чи про їх значення в нашому житті. Анджела Нанетті порушує в ній важливі питання дорослого життя, але так, щоб вони були зрозумілі дітям.
 
Арно і його маленька родина не живе окремо від суспільства. Вони оточені іншими людьми, що мають власне бачення світу, вважають, що можуть керувати життями інших, не завжди роблять добрі справи з добрими думками. Це все оточує нас і в буденному житті.
 
В першу чергу книга розрахована на дітей середнього шкільного віку, коли виникає багато питань, непорозумінь з оточуючим світом, дорослим вона буде не менш цікавою. Тим паче, коли їм необхідно багато чого пояснювати своїм дітям. Або просто зупинитися і поглянути на себе зі сторони.
 
Пряма мова
 
Чекали на комету, адже бажання, висловлене тричі, – то не просто бажання, а майже веління. Отже, так воно й мало бути.
 
І, як то буває, коли почуття надто сильні і глибокі, йому просто відібрало мову і забракло слів, аби не те що ті почуття висловити – бодай щось сказати.
 
А що, з тобою теж таке бувало?
Бувало… Люди завжди шукають – когось чи щось.
 
Якщо не можеш дочекатися без зайвих питань, – таємничо відповів він, – значить, ще не достатньо прагнеш. А якщо ти не прагнеш достатньо, то навіщо тобі вирощувати комети.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage