Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Синьоок Тетяна
Не тільки про дощик і про сніг
Random
Перед прочитанням цієї книжки очікування були такими: красиве видання, що допоможе дітям краще знати географію. Після прочитання я думаю, що ця книжка буде цікавою й багатьом дорослим. Особливо на карантині.
 
Тому що коли діти будь-якого віку бомбардують питаннями «Чому дощик, чому сніг?», то треба вміти гідно тримати удар, і «501 факт, який треба знати з географії» справді в цьому допоможе.
 
Насправді «Чому дощик, чому сніг?», може, і не дуже складне питання для дорослого. Але про нашу планету скільки всього можна розповісти, і то йдеться про складніші явища. Чи знаєте ви, що таке озера стариці? Чи відомо вам, що в національному парку Сноудонія, що в Уельсі, є місця, де натовпи туристів протоптали стежки до 2 м завглибшки? Яка користь із коралових рифів? Чи знаєте, якими темпами розвивається медичний туризм? Не кажучи вже про таку інформацію: найвищий водоспад, найбільша річка, найсухіший материк?
 
Матеріал у книзі погруповано за темами, кожна тема розсипається на дайджест різних фактів. Тут можна знайти інформацію про екосистеми, природні явища, форми рельєфу, погоду та клімат, глобальні проблеми людства, населені пункти, промисловість та енергетику, туризм…
 
 
Ця книжка – ніби і збірник «сухих» фактів, але водночас і жива картина сучасності. Особливо це відчутно в розділі «Глобальні проблеми людства». Зокрема, щодо водної кризи (чи знаєте ви, що середньостатистичний житель країн, що розвивається, використовує 10 л води на день. При цьому середньостатистичний житель Північної Америки використовує 400 літрів?). Вражають й інші прогнози: наприклад, про те, коли з планети зникне риба. Або про те, як і чому можуть зникати цілі міста.
 
Словом, «501 факт, який треба знати з географії» – це довідник, який може стати в пригоді не тільки дітям, а й дорослим. І при цьому книжка – не відсторонений від життя збірник інформації.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage