Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Напівдикий» Саллі Ґрін
Random
 
Саллі Ґрін. Напівдикий // переклад Віктора Морозова. – Видавництво Старого Лева, 2015. – 400 с.
 
Друга книга про чарівника Натана особисто мене порадувала порівняно із першою частиною у плані глибших відносин між героями, автор більше розкриває їх із різних сторін, з'являються нові персонажі та сюжет стає більш продуманим і детальним. Нема ось цієї біганини кудись вперед без розуміння, що відбувається. Саллі Ґрін розвивається як письменник, а історія Натана продовжується.
 
У попередній книзі Натан отримав від батька три подарунки та незвичайний дар. Батько дав йому кільце, кулю та його життя. Останнє найцінніше, що можна було уявити у цій ситуації. Але його друзям не так пощастило, як йому. Кохана є в'язнем, подруга загинула, а доля найкращого товариша невідома. Хоча надія, що все із ним добре, не покидає його. Але чим більше часу пролітає, тим більше сумнівів закрадаються у думки головного героя. Після зустрічі із батьком через різні небезпеки Натан змушений жити у печері, харчуватися тваринами й саме тут він проживає усі внутрішні переживання.
 
 Саллі Ґрін у цій книзі більше розкриває головного героя — його відчуття, переживання та страхи. Він стає більш серйознішим, твердішим і менш агресивним, що й не дивно, зважаючи на усі страшні речі, які відбувалися та відбуваються зараз. Але така зміна не є перешкодою для того, щоб кидати усе і йти на допомогу своїм друзям, які те ж саме робили для нього.
 
"Повітря має такий неймовірний аромат, що я мало не п'янію, вдихаючи його. Сідаю на траву, а звір у мені пробуджується, і знов у мене в крові нутрує адреналін, але я не відчуваю нічого, крім радості бути вільним. "
 
Жорстокість, біль, ворожнеча між чорними і білими чарівниками так само присутні у цій книзі. Сюжет твору динамічний, постійно міняється залишаючись таким же цікавим та інтригуючим. Нові герої, які з'являються не є простими пересічними людьми, а приносять в історію нові деталі, інтриги та впливають на долю інших.
 
"Це ніби цілунок і водночас - не цілунок. Але це приємно, і я хочу іще."
 
Завершення книги є досить багатообіцяючим і хочеться, щоб третя книга перейняла цей темп, динаміку, розвиток сюжету та й узагалі покращила та примножила усе. Після прочитання другої книги відразу зрозуміло, що книга точно не для дітей, адже тут і жорстокість, і постільні сцени, і й узагалі багато усякого противного та неприємного. Ех... Це все література без обмежень та правил.
 
Окремо хочу зупинитися на оформленні серії книг, воно якісне, оригінальне та красиве. Хотілося, щоб до усіх книг так підходили видавництва, без різниці чи це класика чи сучасна література. Тому що інколи дивишся на обкладинки книг і думаєш, що це я тримаю в руках.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage