Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бутенко Анна

Скільки разів ми давали собі обіцянки почати щось нове: правильно харчуватися, зайнятися спортом, позбутися мотлоху, більше приділяти уваги родині. Це нове життя «з понеділка» зазвичай відкладається у довгу шухляду, й іноді нам потрібен просто поштовх, мотивація.

Чудовим прикладом такого натхнення є книга Розанни Каспер «Велика книга 30-денних викликів. 60 програм формування звичок для кращого життя», яка складається з семи розділів: фізична підготовка, харчування, догляд за собою, практика усвідомленого споглядання, організованість і продуктивність, знайомі і рідні, а також творчість і навчання.

У книзі нема роздумів і довгих описів важливості змін, початку нових звичок. Вона створена для активних трансформацій, прописаний лише алгоритм дій. Вказаний найкоротший шлях, який приведе до бажаного. Від вас потрібне лише бажання і неухильне дотримання порад та правил. Як зазначає сама авторка, «саме послідовність приводить до змін». Головна думка в тому, щоб 30-денний виклик став постійною звичкою.

Зручною є структура книги: один розворот – один виклик. Ви напевне оберете щось для себе та будете рухатися до кращої своєї версії. До речі, необов’язково одразу читати всю книгу і дотримуватися більшої частини викликів у цю ж мить. Це буде заважко та неефективно. Завдяки дуже зручному змісту книги, ви можете обрати розділ зі сферою життя, в яку хотіли б внести зміни найбільше, а далі прочитати про виклик і почати діяти. Розанна Каспер зазначає: «Не намагайтеся змінити себе на 100 відсотків… Якщо ви взялися за фізичну активність, не відмовляйтеся водночас від цукру. Зосередьтеся на спорті і лише на ньому». Звичайно, спочатку буде дуже важко протримати виклик 30 днів, але авторка дає рятівні поради для вдалого початку: розповісти усім про ваше рішення кинути собі певний виклик (публічні обіцянки спонукатимуть до відповідальності), скласти форс-мажорні плани (у випадку раптових перепон вирішити, як діятимете), використовувати візуальні підказки, оцінювати власний прогрес, не відступати, якщо напартачили та ін.

Книга дуже лаконічна, але разом з тим глибока: авторка без зайвої «води» подає інформацію, радить додаткові книги, сайти, додатки з тієї чи іншої мети. Крім звичних речей, які хочуть покращити безліч людей, є і дуже цікаві виклики. Наприклад, усвідомлені сновидіння, навчитися чути відмови, важливість застилання ліжка та ін. Також особисто мені дуже припали до душі такі виклики:

- жодних нарікань, пліток чи осуду (або як альтернативний варіант практикувати самоспівчуття, 30 днів не критикувати себе).Дуже важливий, на мою думку, виклик. Вчить стежити за власними негативними словами та думками;

- виклик сміхом (адже щирий, сердечний сміх – це спосіб позбуватися стресу, здобувати енергію);

- контроль виконання планів (цей виклик є дуже на часі в еру заклопотаності та швидкого ритму життя).

Рекомендую до прочитання цю мотиваційну книгу. Дуже корисна, а до того ж яскраво оформлена. Її можна з впевненістю зробити настільною книгою та періодично перечитувати, обираючи щоразу нові виклики, які будуть вам цікаві в конкретний період вашого життя.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage