Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Люди, які у дитинстві багато читали, у дорослому житті заробляють більше
Random
 
Вчені з усього світу продовжують досліджувати вплив книг та читання загалом на життя людей. Цього разу вони дізналися, як читання у дитинстві впливає на майбутній достаток у дорослому житті. Як виявилося, якщо дитина живе в оточені книг, то у дорослому житті вона зароблятиме більше ніж та людина, у домі якої не було книг.
 
Дослідження провели економісти Джорджо Брунелло, Гульєльмо Вебер і Крістоф Вайс з Падуанського університету (Італія) та опублікували його результати у журналі  «Economic Journal». Для спостереження вчені обрали шість тисяч людей, які народилися у дев'яти європейських країнах у середині ХХ століття. Учасників поділили на кілька груп. До першої потрапили ті, хто мав у дитинстві у себе вдома менше, ніж 10 книг. До другої – люди, чия книжкова  шафа налічувала від 10 до 100 книг. Третя група складалася з читачів, у чиїй домашній бібліотеці було більше сотні видань. Під час підрахунку результатів вчені брали до уваги також освіту реципієнтів та місця їхнього проживання – села чи міста. 
 
Дослідження показало, що додатковий рік навчання у школі (західна система освіти, - ред.) гарантує збільшення доходу протягом життя на 9%. Дохід у дорослому віці тих людей, які мало читали та у дитинстві майже не мали книг вдома, зріс лише на 5%, а тих, чия домашня бібліотека була більшою за 100 примірників видань, - на  21%.
 
Вчені вважають, що наявність вдома широкого вибору літератури заохочує дітей читати більше, відтак формує бажання навчатися і гарантує вищий рівень освіти, а згодом - і кращі можливості працевлаштування та вищий рівень заробітної плати. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage