Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Логопедичні вправи разом з китом та восьминогом
Random
Якщо Ви не знаєте, як познайомити своє малятко з морськими жителями, тоді Вам слід погортати книгу Оксани Лущевської «Про кита». І хоча така промовиста назва вказує лише на одного мешканця морів, будьте певні, що це не єдиний персонаж книжечки. Крім нього тут є ще й краби, черепашки, восьминоги та інші створіння. Навіть морські хвилі оживають на сторінках видання.
 
Книга відриває для маленьких читачів морський світ за допомогою коротеньких віршиків. Давно доведено, що малюки краще сприймають текстову інформацію, яка мелодійно і ритмічно побудована. А простота сюжетів та невеликий лексичний набір у поезіях Оксани Лущевської будуть зрозумілі і найменшому маляті.
І, певна річ, в книжці ви знайдете дуже багато ілюстрацій. Які ж це прекрасні ілюстрації! Віолетта Борігард неперевершено відчула зміст віршиків і створила такі яскраві візуальні образи, що разом з ними вам захочеться і пірнати у хвилі, і ловити чайок, і запускати повітряного змія... Мені особливо припали до душі вусань-черепашка і маленький вередливий восьминіг :-)
Що сподобалось найбільше: це звуконаслідування у поезіях. У дитинстві ми впізнаємо корову через її «му-му», овечок - «бе-е-е», а собачок за допомогою слова «гав». Звісно, важко відтворити звук краба, але асоціативні співвідношення збереженні. Відповідно краб в автора цап-царапає по піску, чайка чап-чапає, а пелікан хлюп-хлюпається у воді.
Читання цих віршиків вголос – чудова логопедична вправа для дитини. Адже у книжечці багато збігів звуків та повторів, що сприяє розвитку мовлення. Відпрацювати «важкі» звуки х, ч, ц, ш та інші допоможуть веселі вірші Оксани Лущевської. Корисно і цікаво водночас.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage