Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Кожен може дозволити собі їсти красиво
Random

Напередодні  ХХІІ Форуму видавців у «Видавництві Старого Лева» вийшла нова книжка Христини Лукащук «Таємничий обід», яку, як і попередні свої книжки, проілюструвала сама авторка. Як зазначено у виданні, розраховано воно на дітей молодшого шкільного віку. Та не поспішайте віддавати книжку дитині: цікаво буде всім!

Як часто ви відвідуєте дорогі ресторації чи звані вечері? Чи комфортно там  почувають себе ваші діти? Чи знають вони щось про правила етикету за столом? Природно, усі батьки мріють, щоб їхні діти поводилися виховано й чемно. Особливо, коли це стосується «виходу в люди». Та дорослі не завжди усвідомлюють, що й самі мають бути гарним прикладом для малечі. Можливо, хтось скаже: «Нащо мені той етикет?». Та й чого обмежувати дитину якимись правилами. Хай підросте – сама про все дізнається, як буде потреба. Однак Христина Лукащук переконана, що кожен може дозволити собі їсти красиво!

«Таємничий обід» – перший крок до цього. Головна перевага книги – це ненав’язливий виклад основних принципів столового етикету, що досягається поєднанням детально промальованих ілюстрацій та історії з елементами детективу.

Юліан, головний герой, якось зауважив, що його старший брат поводиться досить дивно: повертається пізно; буває, довго дивиться у вікно; не бавиться з Юліаном і не будує замків. Які тут можуть бути сумніви? Брат точно вскочив у халепу! Не поступаючись в майстерності найкращим детективам, Юліан вирішує піти за братом «по гарячих слідах», та несподівано для себе потрапляє… на бенкет! Отут і починається найважче випробування, яке витримав би не кожен дорослий: дві тарілки, два ножі, три виделки… Що з цим усім робити?! Та наш герой від початку історії зарекомендував себе дуже спостережливим хлопцем. Тож страва за стравою він опановує таємну мову, якою користуються між собою відвідувачі й офіціанти. І ось останнє випробування – десерт, подолавши яке він нарешті розкриє таємницю, чого всі рідні зібралися на святкову вечерю.

Єдиний недолік цієї книжки – мало! Хочеться продовження історії, хочеться більше виделок, ножів, келихів… «Таємничий обід» Христини Лукащук – приклад хорошої «виховної» літератури для наймолодших, яка зацікавлює малечу, а не обтяжує зайвою повчальною інформацією.

Їсти як прийдеться може кожен. А от поводити себе вишукано й чемно за столом – це теж мистецтво. Хтозна, може, колись до себе на бекет вас запросить сама королева!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage