Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Макарик Віталіна
Коли твій хлопець – суперзірка: як поїхати на гастролі і (не)втратити кохання
Random
Продовження історії британської старшокласниці Пенні, яка закохалася в американського superstar рок-музики Ноа Флінна (і це взаємно!), ставить перед головною героїнею нові виклики. Здавалося б, коли Пенні і Ноа нарешті усе з’ясували, то єдиною їхньою проблемою залишилася відстань між ними. Але що таке якийсь океан для двох закоханих, які між зустрічами спілкуються нон-стоп в онлайні? Тим більше, що на Ноа чекає велике європейське турне, і Пенні поїде з ним. Найромантичніші міста світу, спільна подорож, можливість бути разом 24/7 звучить ідеально, чи не так? Але коли Дівчина Онлайн їде у турне, проблеми тільки починаються.
(Увага! У рецензії є спойлери Підморгує)
 
Haters gonna hate
 
Хто читав першу книжку про Дівчину Онлайн, той пам’ятає, що Пенні, яку знали під цим ніком як доволі популярну блогерку, зацькували хейтери. Тепла хвиля твітів на її підтримку теж здійнялася, але цього було замало, аби стерти весь бруд, яким дівчину активно обливали юзери з усього світу. Цей досвід виявився надто травматичним, тож Пенні вирішила закрити блог.
«Дівчина Офлайн...ніколи не вийде онлайн» – тепер під постами, які може прочитати дуже обмежене коло осіб (найкращий друг Елліон, улюблена вчителька і підписниця, яка її дуже підтримала, під ніком Дівчина-Пегас), отакий підпис.
 
Втім, хейтери просто так не зупиняються. Особливо якщо йдеться про дівчину такого жаданого мільйонами прихильниць юнака. Тож коли Пенні на концерті губить свій мобільний, незабаром починає отримувати огидні листи з вимогами розірвати стосунки із Ноа. Невідома особа, яка ховається під ніком Чиста Правда, користується приватною інформацією, що була в телефоні, і шантажує дівчину, погрожуючи зіпсувати життя не тільки їй, а й її друзям. І хоч Ноа запевняє, що їй нічого боятися як і раніше, вони удвох проти цілого світу, та хтозна, чи не виявляться хейтери сильнішими за кохання? Тим більше, що на шляху до європейської слави у Ноа буде чимало спокус...
 
 
Темний бік слави
 
Бо хоч і закохані герої мріяли влаштовувати свій День чарівних несподіванок у кожному місті, куди поїдуть під час туру, та на практиці досліджувати європейські столиці Пенні довелося самотужки. Приємні несподіванки їй дарувала інша людина, а Ноа теж дивував – однак зовсім не так, як хотілося б. І замість купатися у променях захвату і любові, якими щедро обдаровували її хлопця критики і шанувальники, Пенні проводила час за кулісами, у гримерці або в готельному номері, чекаючи, поки він роздасть інтерв`ю, поспілкується із шанувальниками, повечеряє з представниками музичних лейблів чи позависає із хлопцями зі свого гурту (адже гарні стосунки між музикантами страшенно важливі для успіху туру!).
 
 
Випробування славою не кожному під силу пройти. І хоч Пенні впевнена у своєму хлопцеві, але незабаром все починає сипатися. Популярність виснажує і втомлює. І Зої Загг у романі «Дівчина Онлайн у турне» нагадує про цей аспект тисячам дівчаток, які мріють про те, щоб у них закохалася якась «зірка». Щоб зустрічатися із селебріті, треба мати міцні нерви, залізну впевненість у собі і готовність покласти своє життя на червону доріжку під його ногами. А у Пенні панічні атаки, криза самоідентифікації й усвідомлення того, що вона не готова ламати себе навіть заради кохання.
 
Знайти свій шлях
 
Це літо для головної героїні взагалі розпочинається з екзистенційної кризи. Попереду останній рік навчання, а вона досі не вирішила, ким хоче бути. Єдине, що їй справді вдається і приносить радість, – це фото, але Пенні, яка не виставляє своїх робіт публічно, чомусь упевнена, що побудувати щось із цього їй не вдасться. Тому вона в принципі не бачить нічого поганого у тому, щоб присвятити себе такому важливому для Ноа музичному туру, підтримувати його і надихати. Аж поки не зустрічається із втіленням такого життя – дівчатами-гьолфрендз музикантів відомого гурту, які всюди супроводжують бенд і мають два головних завдання: бути чимось корисними і не світитися. Адже наявність постійної дівчини суттєво знижує рівень популярності рок-музиканта серед фанаток, а кому воно треба, коли йдеться про світову славу?
 
 
Обрати власний шлях, знайти баланс між тим, що необхідно для ваших стосунків, і тим, що потрібно для вас самих, складно та боляче. І Пенні, й Ноа зрештою приходять до усвідомлення цього, але їхній шлях пролягає крізь біль, відречення, спустошення і образи. Чи можна це назвати хеппі-ендом? Для кожного з них авжеж. Для їхнього кохання можливо. Чи житимуть Дівчина Онлайн і Бруклінський Хлопець довго й щасливо, як у казці, Зої Загг обіцяє розповісти у третій частині їхньої історії. Та в будь-якому разі «Дівчина Онлайн у турне» роман не тільки цікавий, емоційний і яскравий, а також наповнений важливими інсайтами, які точно знадобляться читачам уже на їхньому шляху.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage