Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Коко, Кірі та різні дива!
Random
Дитинство – найкращий час, щоб занурюватися в неймовірні історії, вірити в дива та фантазувати. Це пора, коли ми вчимося розрізняти добро і зло та розуміти їхні наслідки, починаємо сприймати красу, щиро віримо і відчуваємо, як кипить життя навколо та всередині нас. Тому юним фантазерам і мрійникам важливо читати книги, які надихатимуть і допомагатимуть пізнавати світ крізь літературу змалку.
 
Одна з таких – «Велика книга про Коко і Кірі» Ервіна Мозера. Вона – про пригоди, фантазії, силу мрій та допитливість. У книзі поєднано чотири історії, які цілком можна читати в довільному порядку. Що надзвичайно зручно для юних читачів, яким ще так складно дослухати розповідь до кінця. А доповнюють історії яскраві ілюстрації. Дитина з захопленням спостерігатиме за малюнками, знаходитиме цікаві для себе образи, про які чутиме від батьків. За малюнками можна легко вчитися переказувати почуте. І це сприятиме розвитку мовлення у малюка. А герої книжки точно сподобаються малечі, адже вони такі ж шалені мрійники, неймовірно вигадливі та дотепні, як і дітки.
 
Головному герою – ведмедику Коко з горбулькою на носі – цікаво знати все на світі. Коко легко знаходить пригоди і занурюється в них з головою.
 
Спершу за допомогою чарівної парасольки Коко знайомиться з Кірі, з якою згодом продовжує свою мандрівку казковим світом. Коко має допитливу вдачу, яка стає йому в нагоді: так, у першій оповідці Коко вдається вигадати масу способів взаємодії з чарівним дощарем. Зрештою, рожева парасолька дарує герою багато знайомств і пригод, мандрів та навіть романтики.
 
Читаючи про Коко і Білого птаха, я занурилась в сюрреалізм, де є годинники, корабель, квіткар заклинач трави, білий птах, які мають набагато глибший символічний зміст, аніж здається на перший погляд. Ця розповідь вчить не зупинятись на досягнутому, йти вперед, долаючи перешкоди, якщо навіть достеменно не знаєш, для чого вони трапляються на твоєму шляху. Тут багато про те, що треба вірити своїм відчуттям, собі, вірити в себе – як для мене, це дуже круті вміння, які точно мають бути в наших дітей. Найлегше їх здобути, читаючи відповідні книги.
 
Третя історія – про Коко і його подругу Кірі – вчить нас правильно мріяти. Ця розповідь не завадить і для читання дорослим, бо ми також часто не на все зважаємо в мріянні. Ну хіба ж з вами не траплялось так, що хочу мільйон доларів, але для чого конкретно не знаю? Виявляється правильно сформульована мрія – це виклик і справжнє мистецтво. Прекрасно, що в наших дітей є можливість цьому вчитись в ранньому віці. Адже, справді, говорити на загал може кожен, а давати інформацію по суті – одиниці.
 
 
Остання розповідь – про Коко і літай-килим – своєрідна сповідь мандрівника. В цій казці найбільше захопливих подорожей, любові до мандрів заради мандрів, що однозначно свідчить про силу духу та допитливість.
 
Загалом, кожна розповідь в книзі має свій неповторний шарм. Тому під час читання ви можете насититись ним сповна. А чудові тексти і малюнки Ервіна Мозера переносять у чарівний світ і повертають віру у дива. Недарма ці розповіді люблять і дорослі, і діти.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage