Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжка може бути стильною!
Random

Ірина Варламова, Yakaboo

Не випадково кажуть, що талановиті люди мають талант до всього. Дизайнер Оксана Караванська доклала руку до створення стильної книжки для дівчат, а по-панянськи допомогла їй у цьому ілюстратор Анастасія Стефурак.

Книжка для любительок добре вдягатися і справляти незабутнє враження перевершила будь-який глянцевий журнал. Дівчатка-моделі, бантики, капелюшки – все таке підлітково-максималістичне і по-дівчачому пастельне. І без будь-якої реклами! Сторінки риплять, кожна наступна краща і стильніша за попередню. А текст виписаний так майстерно, що не відпускає ні на мить і швидко читається – то, мабуть, очам легше по глянцю бігти!

Оформлення видання нагадало мені славнозвісну «Ґвару» – фотографії облич на намальованих моделях, кольори, розташування та композиції дуже близькі, але, можливо, то тільки здалося.

“Стильна книжка для панянки” від “Видавництва Старого Лева” – яскрава альтернатива засірілим і масовим дівчачим енциклопедіям. Це спеціалізований посібник для дівчат 11-14 років, того віку, коли особистість підлітка, що розвивається, випростується назовні – в одяг, зачіску, перший макіяж і аксесуари. Коли щось хочеться нарешті спробувати на собі – мамину косметику чи вузенькі джинси, як у старших дівчат. Але так, щоб з першого разу все вийшло, і щоб нікого не питати, як правильно!

Саме для цього авторка виклала ази “справляння першого враження з першого шансу” всім бажаючим дівчатам. Розуміючи, що враження можуть бути різними, дизайнерка наголошує, що треба вміти користуватися “хитрощами”- знати, що вдягнути до подруги на день народження, а що на домашнє свято з дорослими.

У книзі немає строгих настанов про те, що можна, а що категорично ні. Ну… хіба що про джинси та театр :-). Авторка дуже вміло демонструє найневдаліші ситуації в дівчачих справах своїми підлітковими історіями і по-дорослому, як подрузі, розказує про Коко Шанель, про бренди, шопінг, тренди, і пацьорки (пайєтки) на вишиванці.

До речі, щодо вишиванок – такої наглядної та доступно викладеної класифікації вишитих сорочок України я ще ніде не зустрічала, а надто в підліткових книгах. Тут тобі і буковинська, і гуцульська, і з квітковими орнаментами, і в діагональну смужку – все лише ключове та зрозуміло відмежоване за стилями.

На сторінках цієї книжечки дівча не відчує мамської суворості, а зручно вмостившись, можливо, навіть за декілька годин, прочитає її, посміхаючись від чудернацько-несподіваних моментів з історії моди та доброзичливого, дівчачого подання порад від Оксани Караванської. Потім покладе ту рожеву дівчачу книжку на особливе місце на поличці і буде час від часу знов розгортати, щоб нагадати собі основні секрети панянок – про підходящі кольори і ключові стилі одягу, про ремінці та підбори, і навіть про шпильки і фенічки для побачення з хлопцем.

Часто кажуть: “і чому такого в моєму дитинстві не було”. Дійсно, чому? Поки я попередньо читала подарунок на весняне свято для племіннички, у думках промайоріли всі мої підліткові стилі, луки та намагання знайти себе. Я впізнала на цих сторінках свої починання в макіяжі, зачісках і одязі.

Дівчата, дилем стало менше! Тут знайдеться корисна порада для вас.  І хай навіть ви можете не любити читати в цьому віці, ця книга вас заполонить!

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage