Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Казки Андерсена. Книга перша
Random
Перша книга «Казок Андерсена» від Старого Лева увібрала в себе лише частинку класики світової казки. І хоча «Літаюча скриня», «Свинопас» та «Щаслива сімейка» не є найпопулярнішими творами данського казкаря, проте вони такі ж глибокі, як всі інші казки письменника.
 
Казки Ганса Крістіана Андерсена – це не наївні оповідки для дітей. Це - змістовні, просякнуті сатирою повчальні казки для всіх, не залежно від віку.
 

«Літаюча скриня» - викриття егоїстичності та цинізму сучасного Андерсону суспільства, що залишається актуальним і тепер. Через образ сина купця-марнотрата бачимо ницість людей, відсутність поваги до батьківської праці. Оточення, що в’ється довкола ще заможного хлопця, а згодом цурається, як тільки його гаманець стає порожнім, - показує справжнє обличчя суспільства, морально низького та ласого до чужих грошей. Ще одну істину – що посієш, те й пожнеш, – вкладає Андерсон у історію летючої скрині; обманом щастя не досягнеш – читається крізь рядки. 
 
 
«Свинопас» - ось простий спосіб висміяти приземленість людей, які природно красиві речі міняють на штучні цяцьки.
 
«Щаслива сімейка» зображає стереотипність мислення суспільства, стадний інстинкт, який керує людською свідомістю навіть тоді, коли може привести їх на смерть. А ще - історія самозакоханості та ненажерства, які затуманюють розум і в результаті не призводять ні до чого хорошого.
 
Прикрашають «Казки Андерсена» ілюстрації Ростислава Попського. Детальні та реалістичні малюнки підкреслюють глибину казок, а яскраві барви та витончена манера підсилюють красу видання.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage