Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
«Ген інтелекту» діти отримують від мам, - вчені
Random
 
Вчені з провідних університетів світу роками досліджували генетичні коди людей. Низка спостережень показала, що на формування інтелекту дитини впливають здебільшого гени матері. Проте варто пам`ятати, що схильність до розумових здібностей, з якою ми народжуємось, не є вирішальною, і кожен з батьків може зробити значний внесок у розвиток свого чада.
 
Діти успадковують гени від батьків, проте вчені стверджують, що на формування мозку майбутнього малюка більший вплив має матір. Вважають, що так званий «ген інтелекту» знаходиться в Х-хромосомі. Оскільки у чоловіків одна Х-хромосома, а у жінок – дві, то матусі мають вдвічі більше шансів вплинути на формування інтелекту дитини.
 
Одним із перших досліджень у цій галузі було спостереження Кембриджського університету  (Англія) в 1984 році. Тоді вчені проаналізували коеволюцію мозку та особливості генома і дійшли висновку, що материнські гени роблять найбільший внесок у розвиток розумових центрів в головному мозку плода.
 
Інше дослідження Х-хромосом, проведене Ульмським університетом (Німеччина), свідчить, що при формуванні мозку дитини «ген інтелекту» батька деактивується, натомість материнський – активується.
 
Вчені також говорять, що емоційний зв`язок матері з дитиною є важливим фактором для IQ малюка. Семирічне дослідження Вашингтонського університету (США) показало, що у тих дітей, які отримували постійну емоційну  підтримку матерів, гіпокамп (частина лімбічної системи головного мозку, що бере участь в механізмах формування емоцій та консолідації пам'яті) на 10% більший, ніж у малят, що не мали такої близькості.
 
Підтверджують це і вчені з Університету Міннесоти (США). За словами експертів, ті діти, котрі до двох років мають сильний зв`язок з матерями, частіше беруться до складних ігор, є більш наполеглевими та зосередженими.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage