Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Франческа. Повелителька халеп
Random
«Франческа. Повелителька траєкторій» — книга, від якої неможливо відірватися. Усі події відбуваються в Центрі керування польотами Національного управління з аеронавтики та досліджень космічного простору США. Звучить нуднувато, правда? Але книга не про те, точніше, не зовсім про те.
 
Катерина Савенко, Друг читача
 
Вона про двох операторів корекції траєкторій. І одна з них — суцільна катастрофа, а інший — постійно її прикриває.
 
Автор
 
Дорж Бату і є тим самим напарником, який постійно прикриває свою колегу-катастрофу. Дорж Бату або ж Андрій Васильєв — український журналіст бурято-монгольського походження. Народився і виріс у Бурятії, але одружився з українкою — тож у 2002 році переїхав до України. Тут історик-сходознавець та спеціаліст з історії Китаю почав кар’єру на телебаченні. Згодом переїхав у США, де після 20 років журналістики перекваліфікувався на оператора корекції траєкторій. Доля підкинула йому цікаву напарницю —запальну італійку, любительку пригод Франческу. Саме вона й стала головною героїнею книги.
 
Сюжет
 
Ми читаємо свого роду щоденник Доржа, у якому він розповідає про цікаві пригоди на роботі. Всі персонажі книги неймовірно колоритні й абсолютно різні. Франческа затягує всіх у якісь халепи, а потім всі разом вони шукають із них вихід. Тут буде й розбита скляна стінка, і знищені тижневі звіти. Клоп і розмальована помадою автівка, а ще багато жартів та жбурляння апельсиновими скоринками.
 
До теми. Купити книжку «Франческа. Повелителька траєкторій»
Але окрім веселощів, автор таки розповідає трохи про роботу Національного управління з аеронавтики. Читач дізнається багато фактів про умови життя космонавтів на борту космічних кораблів та різновиди супутників.
 
Текст досить динамічний, тож сумувати з ним не вдасться. Мова рясно пересипана запозиченими словами з англійської та італійської. Незважаючи непросту астрономічну тематику, спеціальної космічної термінології тут майже немає. І навіть розділи з наведенням цифрових даних читаються досить легко.
 
 
Персонажі
 
Франческа — сентиментальна італійка, яка може розплакатися і розгніватися за найменшої причини. Неймовірно вперта 25-річна дівчина, яка має дар талант знаходити неприємності. Але при цьому вона дуже мила, весела й винахідлива.
 
Дорж — той, хто розрулить будь-яку халепу. Колишній журналіст, який і сам до кінця не розуміє, як потрапив на цю базу. Але неймовірно відповідально ставиться до своєї роботи. А напарницю любить як дочку, тож готовий захищати її до кінця.
 
Доктор Рассел — наставник і контролер операторів. А також активний споглядач за витівками цієї парочки, який і сам не проти підтримати вдалий жарт.
 
Офіцер Баррел — кумедний вусань, якого поза очі називають Моржем.
 
Полковник Вескотт — військовий, який навчить вправлятися зі зброєю не лише всіх працівників його бази, але й залицяльників дочок. Із почуттям гумору в нього не все так добре, як із впертістю. Але за свою команду ладен на все.
 
Кому читати?
 
Це легка, але не одноденна книга, яка може проїхатися із вам на роботу, скласти компанію у похмурий вечір або ж додати родзинки до відпустки. Цікаво буде і дорослим, і підліткам.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage