Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Джордж і Великий вибух» Люсі та Стівен Гокінґ
Random
У третій частині дитячо-космічних пригод на нас чекають старі-знайомі друзі і багато нового. В Еріка — нова робота: він тепер керує Великим Адронним Колайдером у CERN. В Джорджа — нова школа і поповнення сімейства — сестрички-близнючки. А в Енні — теж нова школа (крута, приватна) і новий залицяльник (крутий і вродливий, син відомого режисера). Ну, ви зрозуміли, так? ;) Без підліткового кохання-страждання уже не обійтися. Але — хоч очевидні натяки на любовний трикутник вимальовуються уже в перших розділах, пристрасті не розгоряться. Адже загроза, перед якою опиняться герої, набагато серйозніша і страшніша, ніж чиєсь розбите серце.
 
 
Старі знайомі лиходії теж з’являться на сторінках цієї книжки, але… Але все дуже переплутається. Ті, хто раніше вигадував найстрашніші підступи, тепер запропонують вчасну і доречну допомогу. А ті, про кого досі згадували як про мудрих і справедливих, раптом виявляться дріб’язковими, злими і готовими знищити усіх колег, аби посісти найвищий науковий п’єдестал — дарма що на шкоду науці.
 
Головний конфлікт пролягає між науковим прогресом і псевдонауковою дрімучістю, яка боїться нових відкриттів. Поки найкращі вчені з усього світу працюють у ВАКу над експериментом, яки дозволить перемотати час до Великого вибуху і дізнатися, як народився Всесвіт, організація «ТУПАК» (так-так, саме у таке миле слівце складається абревіатура цього таємного товариства) поширює плітки про те, що експеримент може призвести до нового Великого вибуху, який цього разу не створить, а знищить наш Всесвіт. До речі, якщо ви мінімально цікавитеся науковими трендами, то маєте пам’ятати, що в певний момент така істерія довкола ВАКу дійсно нагніталася. Але якщо в реалі все якось стихло і заспокоїлося, то у книжці дійшло аж до квантово-механічних бомб.
 
 
Воно, може, й не було б усе так складно, якби дітлахам допомагав Ерік. Або хоча б Космос, найрозумніший у світі супер-комп’ютер. Але Орден наукових досліджень запідозрив Еріка у, так би мовити, нецільовому використанні Космоса і забрав їх обох до ВАКу. Тому Енні і Джордж разом із Вінсентом мусять впоратися з усім самі. І поки перші двоє розгадують наукові загадки і шукають вихід зі свого становища з допомогою фізичних законів, то третій забезпечує їм підтримку прийомчиками карате там, де навіть фізика не дуже допомагає, — наприклад, коли треба вибратися з оберненої пастки Шредінгера.
 
До теми. Купити книгу "Джордж і Великий вибух"
Ця історія — найменш космічна і найбільш наукова з усіх трьох, які уже вийшли у "Видавництві Старого Лева". Тут лише одного разу Ерік та Джордж роблять вилазку у відкритий космос — та й то недалечко, на Місяць. Зате занурюються усе глибше у нетрі квантової фізики. Тому і теоретична частина цієї книги значно складніша — ґлоони, кварки, бозон Ґіггза, теорія струн… Це вже вам не іграшки (окей, Джорджу — майже-іграшки, але мені — ні :).
 
Поза тим, що третя історія про Джорджа насичена новими науковими відомостями, пригод тут теж вистачає. І вони, як завжди, неймовірні.
 
 
А от чого мені не вистачило трішки, то це підліткової психології. Очевидно, що між Енні й Джорджем виникали якісь почуття. Але дівчинка, перейшовши до нової школи, захопилася крутішим, заможнішим і старшим Вінсентом. Аж так, що стала повністю ігнорувати свого друга-сусіда. Потім, щоправда, стає до нього приязнішою, але здається, що це пов’язано не так із поверненням почуттів, як із тим, що без допомоги Джорджа їй не обійтися у місії порятунку Еріка. Джордж же спершу страшенно ревнує і вороже ставиться до Вінсента. Але після того, як той допоміг врятувати їм життя, хлопець не може не почувати до нього вдячності. Чим же закінчаться/у що розвинуться ці стосунки? Сподіваюся, Люсі Гокінґ (бо любовні переживанні дітлахів явно не в парафії Стівена), розрулює це у наступній книзі, і мені дуже цікаво, як. Тому — чекатиму.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage