Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Джеймі Олівер: «Найкращий подарунок дітям - навчити їх правильно харчуватися»
Random
 
Джеймі Олівер – не лише один з найвідоміших британських кухарів, а й борець за здорове харчування дітей.  Він переконаний, що навіть легкі «перекуси» під час шкільних перерв можуть та повинні бути корисними і здоровими. І при цьому батькам не обов`язково витрачати години на приготування «правильної» їжі. Тож пропонуємо декілька рецептів цікавих і поживних «перекусів» та кілька порад, за допомогою яких ви зможете показати дітям, що їжа може бути смачною, оригінальною і корисною водночас.
 
Почніть з простого
 
Маючи кілька видів насіння (лляне, соняшникове чи гарбузове), сухофрукти та горіхи, ви можете приготувати безліч цікавих і смачних «перекусів». Візуально вони є дуже привабливими для дітей, тож малеча може просто прихопити їх з собою та побігти бавитися. 
 
Свіжі фрукти - також дуже добрий початок для переходу до здорових закусок. Деякі батьки стурбовані вмістом цукру і рівнем фруктози, але свіжі фрукти, без сумнівів, значно корисніші, ніж шоколадні батончики або чіпси. Окрім того, у них міститься достатньо клітковини і води.
 
Багато батьків звикли до яблук, бананів і апельсинів, але світ фруктів значно більший. Наші діти люблять манго, маракуйю, всі види ягід, виноград, свіжі ананаси і стиглі дині. Все це стане чудовим доповненням до денного раціону дітей. Горіхове масло на скибочках яблука або банана чи на крекері або вівсяному коржику - смакота.
 
Харчуватися добре - поняття суб'єктивне у наш час, але з особистого досвіду рекомендую: діти повинні їсти більше овочів, а також ті харчові продукти, які не проходять додаткової обробки при вирощуванні. Квасоля, сочевиця, рис, кускус  - ці продукти містять багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини, у них низький вміст жиру, цукру і мало калорій.
 
 
5 порад, як привчити дітей їсти більше овочів і фруктів
 
1. Овочевий суп – чудовий спосіб «сховати» овочі. Ми часто доповнюємо овочами коричневий рис для дітей, і, зазвичай, так вони не відмовляються від овочів.
 
2. Авокадо – хороший варіант, щоб навчити дітей їсти корисні жири. Ми кладемо його в рисові пироги, комбінуємо з чорницею. Окрім того, воно надає стравам яскравості й оригінальності. 
 
3. Хумус - дуже смачна і цікава страва, особливо з морквою або хрустким крекером.
 
4. Спробуйте приготувати овочі невеликими шматочками, щоб діти могли їх відразу взяти і з'їсти. Відваріть солодку картоплю, запечіть гарбуз, спаржу, наріжте соломкою і запропонуйте дітям як закуску.
 
5. Кашу чудово поєднувати з медом і сухофруктами.
 
І ще одне - готуйте вдома!
 
Займатися випічкою з дітьми весело і корисно. Звичайно, це займає більше часу, та й генерального  прибирання не уникнути.  Тому чимало батьків обирають інші варіанти проведення часу. А даремно. Існує безліч альтернативних рецептів випічки, в яких основні інгредієнти - не пшенична мука і цукор, а, приміром, гречана мука, горіхове масло, мед. Так ви корисно і смачно проведете час з дітьми. Врешті вони не зможуть відмовитися від споживання здорової їжі, адже самі її приготували.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage