Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мясоєдов Денис
Дивовижні пригоди чекають на тебе у романі Томаса Тейлора «Маламандер»
Random
Курортні міста ніби живуть подвійним життям. Влітку вони галасливі та заповнені людьми, що гріються на узбережжі моря у променях сонця, а взимку відкривається зовсім інший, таємний бік. Погода гіршає, туристів меншає, крамниці зачиняються, а місцеві жителі тримаються якомога далі від берега. Місто покриває імла, а вітер стає надто сильним. Колись, він навіть здув букву в написі «Морський Сад», перетворивши його на «Морський Ад».
 
«Маламандер» — це перша книга серії 
«Легенди морського Аду», в якій ми знайомимося з хлопчиком на ім’я Герберт Лемон. Він працює в готелі «Ґранд Наутілус», розташованому на узбережжі, у столі знахідок. Одного разу у вікно його маленької кімнати, набитої загубленими речами, залазить дівчинка Вайолет Парма та благає сховати її. Вона була дуже чимось налякана, тому Герберт вирішує їй допомогти. Виявилось, що батьки дівчинки зникли багато років тому, але вони зупинялись в цьому готелі та все ще є надія дізнатися, що з ними трапилось. Нова знайома розповіла, що її батько був письменником та працював над книгою про маламандера – страшного монстра з прадавніх легенд. Отже, з цієї першої зустрічі двох дітей починаються неймовірні пригоди.
 
Роман «Маламандер» – динамічна та захоплива історія, справжній детектив. Його автор Томас Тейлор – не тільки британський письменник, а ще й ілюстратор. Напевно тому йому вдалось створити такий детальний, ґрунтовний і яскравий світ. Він ретельно будує історію на підказках і, навіть коли тобі здається, що ніби здогадуєшся, сюжет виявляється непередбачуваним, та все здається не тим, чим є насправді. 
 
Герберт і Вайолет люблять таємниці й пригоди, але підходять до них по-різному: дівчинка більш смілива та схильна діяти одразу, а хлопець навпаки обдумує кожен крок, генерує ідеї та вдається до хитрощів. Нам невідомо, чи Вайолет Парма дійсно розповіла все про причини перебування в Морському Аду, отже вона з самого початку стає персонажем, який викликає підозру.
 
 
Тема сім’ї – одна з центральних ліній роману. Коли більше дізнаєшся про героїв, то розумієш, що автор майстерно дає персонажам взаємодіяти між собою і допомагати одне одному. Наприклад, Герберт, найімовірніше, сирота. Після кораблетрощі, його ще маленьким викинуло на берег у ящику з лимонами, де його й знайшли люди. Вайолет відчайдушно шукає своїх батьків. Власниця готелю, леді Кракен, майже безвилазно сидить у своїй вежі та спостерігає за містом через свою камерулуну, що працює за допомогою світла місяця. Вона бажає здобути скарб маламандера, щоб відновити сім'ю. Так, виявляється у цього монстра – напівлюдини, напівриби та напів-бог-зна-що – є магічне яйце, яке виконує найзаповітніші бажання. Давня легенда розповідає: щоб забрати яйце, треба здолати маламандера.
 
«Маламандер» – сучасна дитяча книга. Насичений подіями сюжет, часом доволі непередбачуваний та кумедний, наповнений шаленими пригодами. Впевнений, що книга буде цікава як підліткам, так і дітям молодшого шкільного віку. Вона створює той чарівний магічний світ, який наповнює дитинство чудовими враженнями.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage