Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мясоєдов Денис
Дружба, про яку хочеться розповісти в книзі: «Мій друг засумував» Мо Віллемса
Random
Діти часто ставлять питання, на які у дорослих не завжди є готова чітка та змістовна відповідь. Хоч самі по собі питання не є складними для пояснення, але виникають для нас неочікувано та потребують негайної відповіді. Наприклад, ви граєте разом ыз дитиною на подвір’ї, щасливі та веселі, між вами створюється така особлива довіра, і от в якийсь момент на тебе дивляться дитячі очі, повні цікавості та бажання нових знань, і ти чуєш: «Тато, а що таке справжня дружба?». Начебто все ясно, але ж так хочеться знайти красиві та доречні слова, щоб створити орієнтири дорослішання. Замислюєшся над простими речами, щоб надати цілком зрозумілу відповідь, яка допоможе дитині знайти свій щасливий шлях у житті.
 
Напевно в схожій ситуації опинився і Мо Віллемс – всесвітньо відомий автор та ілюстратор книг. Він народився в США, зростав у Новому Орлеані та все своє життя багато малював. Починав із коміксів до шкільної газети, потім університет, де вивчав анімацію, після працював у телевізійній програмі «Вулиця Сезам», з якою шість разів здобував престижну нагороду – премію «Еммі».
 
Мо Віллемс проілюстрував і написав більше ніж п’ятдесят дитячих книжок, вигадав багато цікавих персонажів для наймолодших читачів. У його книзі «Мій друг засумував» ми знайомимось зі слоником Джеральдом та його подругою Свинкою.
 
Уявіть, що перед вами чистий аркуш паперу, в руках маркер, безмежна уява та бажання робити цікаві книжки. Отак створюються персонажі, які розкажуть дітям про різні емоції, справжню дружбу та щастя.
 
Слоник Джеральд – великий та неповороткий, носить окуляри та, як і всі ми, інколи може засумувати. Причина виникнення таких емоцій нам не відома. Він виглядає сумно, ніби відчуває якийсь внутрішній біль чи потрясіння. У Джеральда є найліпша подруга Свинка – кумедна, швидка та кмітлива. Вони зовсім різні, але об’єднанні дружбою. Свинка не може лишити друга в біді та вирішує звеселити слоника, щоб допомогти йому. Оскільки Джеральд обожнює ковбоїв, вона переодягається, як один ыз них і з’являється в цьому образі. Це веселить його, підбадьорює, але він зовсім не впізнає свою подругу. Коли ковбой іде, Джеральд знову стає сумним. Свинка наполегливо намагається зробити все, щоб досягти мети: вона приходить в образі клоуна, потім робота, але ефект той самий. Насправді причина, яка знов і знов засмучує слоника в тому, що його кращої подруги не було поруч, щоб побачити ці дивовижні речі та розділити з ним радість.
 
 
Історія легка та виразна, з кумедними ілюстраціями. Вони неперевершено передають відмінності між головними героями та найдрібніші зміни емоційного стану, так допомагаючи дітям побачити велику палітру почуттів та зв'язок між ними. Мо Віллемс чудово володіє мовою тіла у своїх ілюстраціях. Слоник Джеральд та Свинка – потішні персонажі, які будуть спонукати дитину до самостійного читання. Прості до розуміння діалоги друзів влучно доповнюють візуальну картинку. У книзі, крім української, збережена мова оригіналу, тому діти шкільного віку зможуть додатково розвивати навички володіння англійською мовою.
 
Підтримувати друга, бути поруч і не намагатись його змінити – напевно це і є відповідь на питання, що таке справжня дружба. Почитайте разом із дітьми, щоб своїм прикладом допомогти їм побачити свій шлях до цікавих книжок. Уважні маленькі читачі знайдуть прихованого голуба на одному з малюнків, це відомий герой із іншої серії книжок Мо Віллемса.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage