Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Полоз Єлизавета
«Досягай і процвітай», або Як третє мірило успіху змінить ваше життя
Random
Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла книжка однієї з найвпливовіших жінок у світі, американської журналістки та засновниці медіапорталу The Huffington Post — «Досягай і процвітай». У ній ви знайдете пояснення, чому, поклоняючись грошам, ми ніколи не почуватимемося достатньо багатими; чому у погоні за владою та славою, ми завжди відчуватимемо їхню нестачу; і що робити, якщо все життя кудись поспішаєш, відчуваючи неймовірний часовий голод, повне виснаження та загнаність у кут.
 
Ще за стародавніх часів людство міркувало над питанням, що таке добре життя? Як його досягнути? Століттями людина намагалася знайти для себе відповіді у владі, силі, коханні, великій родині, кар’єрі, єднанні з природою, свободі тощо. Зрозуміло, що кожна культура розуміє щастя по-своєму. Але особливо потужною моделлю хорошого життя є «американське бачення»: коли гроші, успіх у кар’єрі та певна влада має найбільше значення. Авторка книжки «Досягай і процвітай» Аріанна Гаффінґтон довгий час була втіленням успішності та «щасливого життя» для всіх. Аж поки не зламала собі вилицю, коли знепритомніла від утоми та недосипання — невідворотна плата за успіх. Звідси й починається її переосмислення життєвих цінностей. Видатна журналістка вирішила додати до американських мірил успіху ще одне, третє, яке поєднує добре здоров’я, мудрість, подив та благодійність.
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
Зареєструватися
Добре здоров’я
 
У погоні за грошима ми постійно нехтуємо сном, прийомами їжі, прогулянками, зустрічами з родиною. Ми відвідуємо численну кількість семінарів із тайм-менеджменту, лише б працювати більше та відпочивати менше. Але постійна напруга викликає стрес, який впливає не лише на нас, а й на наших близьких. Вміти розпоряджатися своїм часом — це добре, але тільки тоді, коли у «таблиці часу» достатньо місця для відпочинку. Не забувайте, щоб працювати добре, наш організм також має добре працювати, як фізично, так і духовно. Забуваючи про свою істинну природу, ми дуже швидко вигораємо. Щоб цьому запобігти, Аріанна Гаффінґтон рекомендує почати гуляти парком, робити перерви у використанні ґаджетів, спробувати медитацію. Лягати спати до сну вчасно. Почати прислуховуватися до себе, зосереджуючись на тих думках, що відштовхують стрес.
 
Мудрість
 
Основою мудрості авторка називає самоспостереження, вміння прислухатися до себе та власних потреб, спокійно відпускати те, що вам більше не потрібно (нехай це образа, негативний внутрішній діалог або проєкт, який вже в печінках сидить). Наше покоління аж розбухло від кількості інформації, що ми сприймаємо звідусіль. Вона, як білий шум, заважає нам зупинитися, подумати та почути самого себе. Мудрість — це вміння робити паузу та жити у власному темпі. Вміння поглянути на своє життя зі сторони та розуміти себе зсередини. У кожного з нас різні історії життя, різні прагнення та потреби, головне зазирнути глибше в себе та збагнути, які саме. Що підходить конкретно тобі й чого тобі хочеться. Можливо, кар’єра бухгалтера або заручення до тридцяти — не твої мрії, а твоїх батьків. А тобі насправді кортить ліпити горщики. Але для таких осяянь потрібно вимкнути автопілот та нарешті усвідомити те нібито незначне й непомічене в житті.
 
Подив
 
Добре, ми нарешті зробили паузу та озирнулися навколо себе. Тепер давайте згадаємо дитинство та задивуємося дрібницями. Довгоочікуваним снігом, грою саксофоніста у переході в метро, гарними тістечками на вітрині та місяцем, що вирішив показатися ще до сутінок.
 
«Ейнштейн вважав, що подив — це передумова життя. Він писав, що той, кому бракує здатності дивуватися, той, хто залишається незворушним, той, хто не може уявити чи пізнати глибокий струс зачудованої душі, може вважати себе мертвим, бо він уже заплющив очі на життя».
 
Подив виникає не тільки від чогось загадкового та незбагненного, для цього достатньо й повсякденних дрібниць. Найголовніше — настрій, душевний стан і те, як ми сприймаємо світ. Якщо ми навчимося радіти простим речам, наш рівень стресу помітно знизиться, ми станемо добрішими до себе та інших, краще розумітимемо одне одного та житимемо в гармонії.
 
 
Благодійність
 
Остання складова третього мірила успіху. Щойно ми навчилися дбати про себе, час подбати й про інших. Ще грецькі філософи висловлювалися про співчуття та добрі вчинки як такі, що є запорукою щастя людини. Хоча й кажуть, що благодійність — це благо для інших, згадайте, як ви допомогли літній людині зійти з автобуса й отримали подяки на рік уперед. Або просто так вирішили зробити подарунок другу. Чи приготували вечерю дружині. Відчували себе в такі моменти щасливішими? Приємне відчуття, чи не так? Такі прості речі, а стільки емоцій для обох сторін. А згадайте про новорічне передчуття, коли обираєте подарунок близьким і самі собі усміхаєтеся, уявляючи, як вони їх розпаковуватимуть. Для нас самих благодійність не менше благо. Виявлення доброти та турботи закладено в нас, завдяки цьому ми почуваємося краще і фізично, й емоційно.
 
Так, можливо, чимало речей, описаних у книжці, уже не перший рік обговорюється в мотиваційних блогах. Але що чіпляє нас сильніше, ніж історія реальної людини? Якщо ви пережили якісь події, що вибили вас із колії, ви загубилися у своїх орієнтирах, не знаєте чи не розумієте, куди йдете, тоді книжка допоможе та спрямує вас, а мотивація для змін міцнішатиме з кожним розділом. Крім цього, якщо ви підприємець, у книжці ви знайдете чимало закордонних практик для забезпечення кращої робочої атмосфери, адже вклад у працівників — це завжди вклад у майбутнє компанії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage