Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
«Дівчина Онлайн» — це і твоє соло
Random
Кажуть, що болить — про те й говориш, те й помічаєш. Так воно і сталось. Дві попередні частини «Дівчини Онлайн» порушували чимало вічних і соціальних тем: булінг, стосунки підлітків та батьків, проблеми багатих і бідних, непомітні сторони популярності, ставлення до ЛГБТ тощо. Та частина «Соло» мене вразила найбільше. Наче лише зараз авторка достукалась до надр душі й змусила визнати — мені це досі болить.
 
Вкотре порівнюю батьків Елліота та головної героїні Пенні. Батьки хлопця не звертають уваги на його психоемоційний стан, не цікавляться його захопленнями, мріями, планами, не цікавляться його життям. Та найгірше — вони не приймають сина таким, яким він є, — людиною, яка хоче й вміє любити, просто не зовсім стандартно. Це не робить його гіршим другом, хлопцем чи менш талановитою людиною ні на хвилинку. Однак батьки цього не розуміють. Як це, коли тебе не приймають? Коли у власному домі, як у клітці.
 
Натомість батьки Пенні — втілення мрії кожного підлітка. Вони приймають свою Пен з її складнощами, проблемами, страхами, навіть панічними атаками. Їй не доводиться втікати з дому, заощаджувати гроші на переїзд у краще місце, вибігати із дому плачучи та морально виснажуватись. Пен долає перешкоди, бо з нею найрідніші. І саме в цьому її сила.
 
А як щодо визначення життєвих орієнтирів? Як же часто ми робимо хибні кроки у бік чогось мегакрутого, а потім це призводить до нерозуміння? Амбіційна Меґан потрапила до школи, про яку мріяла усе життя, але такий шлях змусив її забути про совість. Але чи хотіла вона опинитись у тому місці, серед тих людей насправді? Чи хотіла вона бути зіркою? Здається, Меґан давно вже не слухає внутрішній голос.
 
Поузі. Надзвичайно талановита й працелюбна дівчинка, якій не вистачає головного пазлика — віри в себе. Вона живе у власному вакуумі зі страхів і не чує людей, які у неї вірять. Навіть навчання у зірковій школі та отримання головної ролі в доленосній (без перебільшення) виставі не додає впевненості. Бо зі страхами може впоратись лише вона сама.
 
А якщо навпаки? Молодий, талановитий, творчий, популярний, багатий, але до неможливості нещасний. Бо внутрішня іскорка згоріла, бо сили покинули, бо мозок змагається із серцем, а від цього прийняти рішення стає все важче. Ноа, що ж з ним тепер?
 
«Дівчина Онлайн: соло» — це не лише історія Зої Заґґ та її Пенні, не лише проблеми Елліота, Меґан, Поузі і навіть віртуальної Дівчини-Пегас. Це «Соло» — і твоя історія. А у чому саме — ти обов’язково відчуєш. І ще й станеш частинкою секретного проєкту Пенні. Саме у ньому ми з тобою і об’єднаємось.
 
Душевного читання!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage