Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Дідусь у сомбреро, черепашка-втікачка та морські пригоди у книзі «Де ти, Діно?»
Random
А ви пам’ятаєте, як відчували світ у дитинстві? Коли кожна подія, усіляка дрібничка здавалися надзвичайними та незбагненними, усе навколо дивувало та радувало. А літо-літечко було маленьким життям, порою незабутніх пригод, сонячних подорожей та яскравих емоцій. Літо, море, свобода, К-А-Н-І-К-У-Л-И!!! – що ще потрібно для щастя? Усі ці чарівні компоненти знайдемо у новій книзі Олександри Орлової «Де ти, Діно?», яка є актуальною для діток дошкільного та молодшого шкільного віку.
 
– Хо-хо-хо, аміґос! – гукає дідусь. – На нас чекає незабутня маякова відпустка!
– Маячня! – підказую я слово.
– Ммм, трохи інше, – вагається дід Микола.
– Маяканікули?
– О, це годиться!
 
Подорож до моря
 
Довгоочікуване літечко порадувало своїм візитом, і онук, від імені якого ведеться оповідь, відправляється у гості до свого дідуся Миколи. Адже гостювання у діда передбачає незабутні пригоди та веселі ігри! Звичайно, якщо твій дідусь був капітаном корабля і побачив мало не весь світ, а тепер доглядає маяк – із таким другом ніколи не засумуєш!
 
Дідусь із онуком грають у двох капітанів і корабель часу, навідуються до маяка, влаштовують затишні пікніки біля моря із веселими купаннями, відправляються на пошуки зниклої черепашки, частуються соковитим кавуном… – такі прості забави дарують їм багато радості та щастя.
 
Я обожнюю їздити до діда Миколи.
По-перше, він крутезний – завжди має для мене якийсь скарб у подарунок: мушлю чи старовинну монету, красивий камінець, ключ без замка чи замок без ключа. Каже, недарма його назвали Миколаєм, ще й сміється, як американський Санта: «Хо-хо-хо!».
По-друге, дід Микола багато років служив капітаном і плавав на кораблі навколо світу… Так ми можемо грати у двох капітанів та корабель часу. Я прибуваю в трикутному капелюсі з минулого, а дід Микола в кашкеті зустрічає мене, і разом ми полюємо на скарби і морських чудовиськ. Ще й сміємося, як пірати: «Хо-хо-хо!».
 
Супердідусь
 
Хлопчик пишається дідусем і дуже-дуже сильно його любить. Дід Микола навчить онука в’язати морські вузли, вигадає спосіб, як не дати черепашці втекти, а ще подарує хлопчику неймовірну річ – маленьку копію маяка, який світитиме онуку темними ночами і не дасть йому засумувати до наступного літа.
 
У дитинстві усе дивує, більшість речей та явищ здаються чарівними та незвичними. От би зберегти дитяче сприйняття світу та віру в дива і у дорослому віці. Здається, діду Миколі це вдалося! То, може, вдасться й нам?!
 
Черепашка з повітряною кулькою
 
Ця душевна історія допоможе дітям усвідомити цінність сім’ї та родинних зв’язків, спонукає зацікавитися історіями життя своїх бабусь та дідусів, берегти те тепло та взаєморозуміння, яке існує між рідними людьми.
 
 
Історія легка та світла, приємна, мов тихе море у сонячну безвітряну погоду. А ще вона щира й захоплива: однією із головних героїнь книги є енергійна черепашка Діна, яка любить красуватися у сомбреро дідуся Миколи і більше за все на світі обожнює грати в схованки. Завдяки ніжній історії дружби хлопчика зі своєю черепашкою діти усвідомлять важливість турботливого ставлення до своїх домашніх тваринок; зрозуміють, що домашні улюбленці – їхні менші друзі, за якими потрібно наглядати, захищати та нести за них відповідальність.
Ми не дізнаємося ім’я головного героя книги, оповідача, тому кожен маленький читач цієї історії може ототожнювати та уявляти на його місці себе!
 
Це чудова книга, до якої хочеться повертатися знову і знову, смакувати нею, немов літньою ягодою, та насолоджуватися кожною сторіночкою, як кожним літнім днем.
 
Атмосферні ілюстрації Юлії Пилипчатіної переносять читача (хай де б він був!) на берег моря. Тепле сонечко, пляж та рідні люди поряд – що може бути прекраснішим?!
 
Із цією книгою канікули, морський відпочинок та цікаві пригоди можуть статися з вами у будь-яку пору року і у будь-якому місці!
Захопливих читань! 
 
Якщо будете біля моря і раптом побачите білий у червоні смуги маяк, а ще трійко диваків: хлопця у червоній бандані, діда в сомбреро та черепаху з повітряною кулькою, – не соромтеся, підходьте привітатися. Ми будемо раді! Клянуся омаром, хо-хо-хо!
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage