Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читаємо разом. «Подорож туди, де сніг»
Random
Всього два місяці тому наш добрий друг Старий Лев порадував нас звісткою про швидке поповнення чудової книжкової серії «Дивовижні світи» новою фентезійною історією Марини Рибалко «Подорож туди, де сніг». Ми провели кілька тижнів у передчутті цієї зимової казки, і ось, нарешті, гладенька блискуча обкладинка перегорнута з ледь вловимим шурхотом. Ще трохи, і у нашій вітальні починають кружляти білі пухнасті сніжинки, а четверо дітей захоплено будують казковий замок на нашому м'якому, візерунчастому килимі.
 
Захоплююча історія пригод чотирьох звичайних дітей починається в буденний сніжний вечір простими дитячими забавами і навіть невеликий сваркою, як це буває в розпалі гри. Тоді, на передодні Дня народження наймолодшої ​​з друзів, ні що не передвіщало чудес, які вже підкрадалися з усіх боків, підступаючи до найтоншої грані, що розділяє Реальність і зовсім інші світи. Але ви, напевно, знаєте, якою неймовірною силою володіють бажання! І найсильніші з них – загадані у День народження, і вже тим більше - при одній єдиній свічці біля воріт розкішного, нехай навіть не зовсім справжнього, снігового замку.
 
Силою бажання маленької Марічки прозора завіса, що відокремлює повсякденність від світу незвичайного і нез'ясовного, прочинилися всього на мить, і ось вже в королівський замок дівчинку запрошує одягнений у червону парчу сам Червоний Король ... Хіба могла тоді ця мрійлива крихітка утихомирити свою цікавість і відмовити настільки галантному і чаруючому запрошенню, просто повернувшись в свою теплу постіль? Звичайно, ​​ні.
 
Так починається ця чарівна повість, в якій бабуся Марічки, добра літня казкарка, виявляється посвяченою в тайни скіфських артефактів. Немов за помахом чарівного пера, троє дітей відправляються поза межі Реальності на пошуки зниклої дівчинки. Тут розсудливий Максим обертається на чорне кошеня з дивовижною спритністю і чуттям, Денис знаходить вірного друга в особі молодого розбійника, а Іринка стає прекрасною танцівницею. Вона вирушає у мандри з циганським табором і майже забуває про те, хто вона, що за таємничий амулет прикрашає її шию і для чого всі вони опинилися так далеко від дому.
 
У неймовірному світі, створеному Мариною Рибалко, мешкають дракони і духи стихій, чарівники і відлюдники, русалки і абсолютно звичайні люди. Цей світ сповнений захоплюючих місць - тут є камені-оракули, засніжені гори, що перемежовуються дрімучими лісами, золотистими полями та степами. Зелене Королівство сусідить з Білим Краєм, де кожен опис постає скоріше натяком, ескізом, залишаючи нескінченний простір для фантазії читача.
 
Книга написана легкою зрозумілою мовою, тому підійде не тільки для дітей середнього шкільного віку, але і молодших хлопців та дівчат.
 
Приємного Вам сніжного читання.
 
Джерело: Childbrand
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage