Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читаємо разом. «Країна Мумі-троллів. Книга друга»
Random
Асфальт тротуарів ошатно блищить і дасть фору професійному катку, маленькі та великі перехожі розучують нові рухи фігурного пересування містом, а вечори нерідко балують нас красивими снігопадами. В таку чудову погоду одразу згадується одна з найулюбленіших повістей холодного сезону - «Зима-чарівниця» Туве Янсон – найзагадковіша та незбутня казка з циклу про маленьких мумі-тролів.
 
До другої книги з серії «Країна Мумі-троллів» «Видавництва Старого Лева» увійшли три великих повісті відомої фінської письменниці: «Мемуари Тата Мумі-троля», «Зима-чарівниця» та «Небезпечне літо», завдяки чому видання набуло приємний великий обсяг. Важкий томик другої книги оформлений в лаконічному стилі серії, на блискучій обкладинці красується яскравий краєвид з Долини Мумі з добре знайомими нам по першій книзі і зовсім новими героями.
 
Починається книга з раптової застуди тата Мумі-троля, який, як нам відомо, ніколи не хворіє, відрізняючись відмінним здоров'ям. Саме завдяки цьому короткостроковому нездужанню він і взявся за написання власних мемуарів, створення яких стане його фірмовою справою на довгі тихі полудні перед знаменитими обідами Мумі-мами.
 
З цих мемуарів ви дізнаєтеся, під якими особливо щасливими зірками з'явився на світ сам Мумі-тато і як йому вдалося втекти з притулку огидної Гемулеви. У неймовірних пригодах Мумі-тата ви познайомитеся з дивовижним батьком Нюхмумрика - Потішником, неспокійним і милим предком Чмиха - Вертом, мовчазним винахідником Фредріксоном, який ніколи і нічого не розповідає двічі. Але головне: бережіться дронта Едварда, адже він досі трохи ображений на цю веселу компанію!
 
Друга повість починається з того, що маленький Мумі-троль прокидається від зимової сплячки, коли його сонячний, теплий і радісний світ тихо сопе під сніговою ковдрою. Ви ж знаєте, що всі мумі-тролі впадають у зимову сплячку, так і на цей раз мешканці Мумі-будинку, навіть Мумі-мама солодко спала і не збиралась прокидатись аж до самої весни.
 
Тільки уявіть собі, як сумно було маляті Мумі-тролю! Абсолютно один за обіднім столом, у спорожнілій вітальні або в величезному і незнайомому світі Зими-чарівниці... Але виявилося, що Зима наповнена чудовими мешканцями. Дуже старий Предок мумі-тролів ніколи не показувався на очі нашого маленького героя, але незмінно нагадував про свою присутність шурхотіннями та іншими тихими звуками. Звірятко під кухонним столиком не видавав жодного звуку, але майже точно це він випивав трохи молока і перекушував частуваннями.
 
Коли ж відважному Мумі-тролю вдалося вибратися з дому в засніжений Мумі-дол, незнайомий світ Зими виявився не таким вже порожнім, тихим і непривітним, як йому здалося на перший погляд. На нього чекали найказковіші пригоди, нескінченні, як сама зима .
 
Всі нові герої цієї повісті цікаві по-своєму, кожного з них Туве наділила яскравим, впізнаваним і неповторним характером, забавними примхами і несподіваними родзинками. Саме завдяки цьому всі вони здаються мені старими-добрими знайомими з дитинства, зустрівши яких у натовпі я неодмінно впізнаю кожного навіть зі спини.
 
Читаються повісті цієї книги легко і радісно, ними навіть можна зігрітися холодним зимовим вечором. Це читання стане відмінною розвагою і для батьків, і для малят – для кожного, хто ще не підозрює, скільки загадок і чудес ховається під м'якою сніговою ковдрою, що вкриває наші міста…
 
Джерело: Childbrand
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage