Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читаємо разом. «Чудеса маленького міста»
Random
На сьогоднішнє вечірнє читання ми чекали з самого ранку з особливим нетерпінням. Асфальт здавався не таким вже і слизьким, мороз - цілком стерпним, а небо - тимчасово збитим з солодкої вати замість блакитного суфле з краплями сонячного сиропу. Родина зібралася вдома, повечеряла і розташувалася на улюбленому дивані на цілих 1,5 години раніше, ніж зазвичай – наш новий сімейний рекорд!
 
А справа в тому, що з самого ранку в нашому будинку з'явилася нова книга чудового казкаря Гурама Петріашвілі «Чудеса маленького міста». З його ні на що не схожими тихими творами ми познайомилися ще наприкінці осені завдяки чудовому виданню «Казки дідуся Гурама». Тому новинку, наповнену історіями майже вп'ятеро щільніше, ми зустріли як запізнілий різдвяний або ранній великодній подарунок.
 
Чудово оформлена обкладинка книжки викликає усмішку, зніяковіло проситься в руки, насилу стримуючи рівне та тепле світло, що проривається крізь неї. Ніжні малюнки під акварель, чисті і м'які кольори перешіптуються на обкладинці. У блакитному хмарному небі разом з ластівками літає малюк в білому капелюсі, під ним зеленими кронами старих дерев і химерними дахами будиночків розкинулось Маленьке Місто. На звороті розбігаються квітчасті луки і оксамит м'якої трави, а згори безтурботно пурхають райдужні метелики і маленький бузковий бегемотик.
 
Ця книжка так мало схожа на все, чим тепер розважають себе наші малюки, а тим більше - підлітки. Важко згадати щось таке ж далеке від комп'ютерних ігор, емоційного напруження молодіжних серіалів і кислотних фарб останніх мультфільмів. Під цією чудовою обкладинкою зібрані неймовірно добрі та наївні чудеса, розказані рівним і глибоким голосом чарівника з білосніжною бородою. На сторінках розгулює Динозаврик, який вперше помітив сонечко, щасливо сміючись, на веселці танцює сажотрус Тетрсулела, свої дивовижні сни роздивляється бегемот, а китеня Тусік вже замислюється про те, щоб вискочити в самісіньке небо і трохи політати.
 
Нехай вас не вводить в оману незвичайність персонажів та фентезійність ситуацій, в яких опиняються герої. Адже таким вкрадливим дивацтвом Гурам Петріашвілі ласкаво пробуджує в малюках глибокі й важливі роздуми про сенс існування та духовні цінності. Автор легко і в той же час вдумливо розмовляє з дітьми про громадську думку і її можливу помилковість, про диваків і неймовірні речі, на які вони здатні. Дідусь Гурам говорить з дітьми про мрії та сновидіння, безпричинну радість та її беззахисність, про любов до свого покликання та надмірну корисливість, про відданість та сміливість бути не схожим на інших.
 
Ще сотні речей можна знайти у його чарівних казках і зробити частиною своєї повсякденності у будь-якому віці. З кожної розмови з дідусем Гурамом, з кожної казки, почутої перед сном, наші принишклі малюки забирають з собою нові роздуми, спокійну, особливо теплу усмішку. І, мені майже вдалося розгледіти це сьогодні, невеликий малюнок пастеллю або крейдою, що сам собою з'являється в долоньці, на щоці, і неодмінно затирається до ранку.
 
Казкового Вам читання.
 
Джерело: Childbrand
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage