Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Це Далі»: Книга-знахідка, що продовжує серію про геніальних митців
Random
Зайве вкотре перераховувати чесноти Видавництва Старого Лева, яке знову зробило все, щоб ви придбали примірник ще одного прекрасного видання, гідного посісти чільне місце в будь-якій домашній бібліотеці. Так само зайве представляти Далі. Сальвадора Далі. Непересічну людину, яка народжується раз на століття та є уособленням епохи, — модернової, епатажної та марнотратної.
 
Анастасія Нарольська, Друг Читача
 
Першочерговим плюсом видання є його наочність та прозорість: текст скомпонований у стислі розділи та органічно доповнений ілюстраціями на кожній сторінці, що лише сприяє гарному засвоєнню матеріалу в пам’яті. Сюрреалізм не для кожного, і збагнути незбагненне — то річ вже складна, не кажучи про те, щоб збагнути доробки незбагненного досі генія (пробачте за тавтологію). Оформлення тут якраз родзинка, заради якої береш книгу в руки: подекуди цілі розвороти з мапами чи інфографікою заносять далеко на простори Іспанії, підсвідомості та ірреального побуту мсьє Далі. Сторінки товсті та глянцеві, досконало передають атмосферу зверхності, владарювання над думкою перехожого та ствердження величного Я. Словом, Сальвадор власною персоною у ваших долонях.
 
 
Для новачків та спраглих зануритись у мистецтво матеріал прекрасно вкладеться по поличках у голові: якихось вигадливих описів картин ви тут не знайдете, та чим книга дійсно рясніє, так це цікавими спогадами очевидців та примітними фактами з життя.
 
Поступово з розвитком подій та дорослішання митця складається пазл особистості та характеру Далі.
 
Не просто художник та його епохальне значення, а радше особистісна складова, Людина з її слабкостями та комплексами виходять на сцену та розглядаються під пильним прожектором читацького ока. Король-Дитя, залюблений матір’ю та розбещений надмірною увагою сучасників, що в дорослі, а далі вже в поважні роки лише примножив свої дивацтва:
 
«Лінивство Далі, небажання докласти хоч якихось зусиль, щоб приділити людям увагу, відобразилося і в тому, що більшості членів почту він дав узагальнені клички. Лише кілька наближених до нього осіб зберегли власні імена — або принаймні їм дано окремі псевдо».
 
Єдиним мінусом видання, як і в «Це Воргол», залишається обкладинка: легко шарпається в сумочці та лишає неприємний присмак дешевизни. Особливо, коли є бажання перечитувати, а псувати гарну книжку ще більше — не дуже.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage