Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тимофійчук Єлизавета
Будинки, що оживають на очах
Random
Увага! Після прочитання цієї книжки спробуйте прогулятися вулицями Києва. Щось у вашому сприйнятті навколишніх будинків однозначно зміниться. Відтепер, дивлячись на старі будинки, я ловлю себе на думці, що майже бачу як по уявних поверхах там ходять домовики, а химери шепочуться між собою, коли впевнені, що їх не чують.
 
Мене дуже зацікавила ідея книжки. Хоч як би намагалася, я не можу згадати жодної присвяченої цій тематиці історії. Зовсім небанальний сюжет як для фентезі – це вже добра заявка автора про себе. І, наскільки я зрозуміла, усе у книжці базується на історії, міфах та легендах Києва. А усі ми з малечку знаємо, що у будь-якої казки завжди є частка правди!
 
 
Тільки уявіть собі, що будинки можуть бути живі, можуть відчувати і просити про допомогу. І що за стінами цих будинків ховаються Домовики та їхні Ґаздині, які доглядають за будинками і їхніми господарями. Але варто пройтися реальними вулицями Києва – і можна побачити як ці архітектурні пам'ятники руйнуються, з фасадів сиплеться штукатурка, балкони наче ось-ось впадуть – це тільки поверхневі руйнування. Уявіть, що всі ці ознаки занепаду і руйнування залишають шрами на мешканцях цих будинків, невидимих ​​людському оку. Обвалений дах, наприклад, може спотворити обличчя Домовикові. А якщо будинок зносять або трапляється пожежа, то разом із будівлею вмирає і його Домовик. А ще є химери, німфи, русалки, покручі, привиди та інші істоти, котрі також населяють домівки. Все описано настільки реалістично, що, читаючи, я ловила себе на думці, наче це все відбувається насправді і саме зараз. Бо описані в книжці будинки дійсно існують: я можу не лише на них подивитися, а й доторкнутися до них, пройтися їхніми кімнатами та залишити щось солоденьке для «столітніх» мешканців.  
 
До теми. Купити книжку «Темний бік будинку»
За сюжетом, дівчинка Яра, дочка домовиків з Першого будинку, відкриває таємницю свого походження – навколо цього і закручується оповідання. Вона повинна відкрити ще багато таємниць про світ, який гадала, що знала, та позмагатися з власними демонами. І, звісно, як же без романтичної лінії: головної героїні з неймовірно вродливим та харизматичним Домовиком.
 
 
Хоча іноді було нелегко розібратися в тому, що відбувається, і, як на мене, зрозуміти фінал з головним  антагоністом  книжки, проте багато чого пояснювала нестандартна тематика книжки. Врешті, це абсолютно не завадило мені проковтнути історію за день; і якщо Марина Макущенко напише продовження, то я без сумнівів його прочитаю.  
 
А поки дякую цій книжці за те, що мій погляд на будинки змінився докорінно. І зараз, йдучи повз історичні місцини Києва, я дивлюся на домівки зовсім по-іншому. Коли бачу на фасаді тріщини чи пошкодження, то – нехай лиш на секунду – миготить думка, що дім та його невидимі мешканці страждають. Зазвичай, змінювати погляд на щось, що нас оточує, – це робота нон-фікшн, але з фентезі це вперше.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage