Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Більшість матерів вважають екстравертність дитини важливішою за розум, – вчені
Random
Британські дослідники провели цікаве опитування матерів, яке показало, що матусі більше цінують здатність своїх дітей легко знаходити спільну мову з іншими та бути душею компанії, аніж інтелектуальні здібності маляти.
 
 
Майже півтори сотні британських мам обирали найважливіші характеристики, які вони хотіли б бачити у власних дітях. До вибору були запропоновані п’ять рис: екстраверсія, сумлінність, доброзичливість, невротизм та відкритість до нових знань. Виявилося, що лише 10% мам вважають інтелектуальний напрямок – жагу до нових знань – найважливішою рисою характеру. 51% опитаних ставлять екстраверсію на вершину своїх уподобань. Сумлінність отримала підтримку 9% опитаних. Натомість 20% мам поставили на першу сходинку доброзичливість. Нейротизм залишили поза увагою.
 
«Враховуючи те, що вищий рівень інтелекту та сумлінність пов'язані з позитивними результатами у житті, такими як успіх у школі, на роботі та у стосунках, дивно, що лише одна з 10-х матерів оцінила їх як найважливіші характеристики для своєї дитини, – зазначила провідна дослідниця, старший викладач з психології у Лондонському університеті Голдсмітсі, доктор Софі фон Стумм. – Натомість хоч екстраверсія може мати багато переваг, вона також пов'язана з негативною поведінкою у дорослому віці, як-от збільшення споживання алкоголю та вживання наркотиків».
 
«Розуміння того, як матері розглядають особистість, є життєво важливим, адже їхні цінності впливають на стиль виховання і, у такий спосіб, на розвиток тих чи інших рис особистості їхньої дитини», – додала дослідниця.
 
«Ми зосереджувалися на думках матерів, оскільки вони зазвичай проводять більше часу з дітьми, ніж татусі, хоча було б корисно також вивчити особистісні цінності батьків», – сказала інша науковиця, доктор Рейчел Латам.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage