Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тимофійчук Єлизавета
Біг. Три прості поради для тих хто боїться
Random
Стівен Кінг писав: «Якщо в усьому облом, здавайся і йди в бібліотеку». А одна жінка якось сказала так: «Якщо не знаєш що робити, вдягай кросівки та виходь на пробіжку». Книга Марі Карачиної «Never Stop» чудово поєднує і перше і друге твердження. Прочитай та неодмінно побіжиш!
 
«Never Stop» - це книжка про натхнення, що дає біг. Здебільшого вона нагадує особистий щоденник, де авторка ділиться тим, як біг рятував її від життєвих проблем, розбитого серця чи поганих думок. Серйозних порад, на кшталт, як правильно ставити стопу під час бігу, тут шукати не варто, але є поради для початківців або тих, хто так боїться починати. Зате натхнення у виданні скільки хочеш, встигай лопатою вигрібати. Якщо ви боїтеся почати, постійно відкладаючи пробіжку до наступного разу, то ось вам три поради для вдалого старту.
 
 
По-перше. Як почати
 
Тут все просто, як пише авторка, встаньте і робіть. Щоб почати, не обов’язково мати спеціальний оlяг, пульсометр чи кросівки останньої розробки. Одягніть щось спортивне (достатньо того, що є у вашому гардеробі) і просто біжіть. І нехай перші місяці ви далеко не втечете, ваш пульс буде зашкалювати, а ноги тремтіти, з часом це все пройде. Бігти треба у комфортному вам темпі і перший час не потрібно соромитися того, що ви будете переходити на ходьбу. В перші місяці тренувань це просто необхідно робити, щоб не перенапружувати ваш організм і не отримати травми. У книзі є приклад десятитижневої програми бігу для початківців, де чергуються біг та ходьба. І не забувайте, що треба розтягувати м’язи перед та після пробіжки!
 
По-друге. Мотивація
 
«Та не всі займаються спортом лиш для того, щоб змінити фігуру. Багатьом необхідно перезавантажитись після робочого дня, відволіктись від проблем і непотрібних думок, бігати заради хорошого самопочуття…».
 
 
І це цілковита правда. Якщо ви у творчій кризі, у вас проблеми у особистому житті, вам потрібно вирішити якусь проблему, або ви вичерпали весь запас енергії, то спорт вам допоможе впоратися з цим. Саме це авторка доводить на собі. Інколи вона бігла, бо їй було нестерпно боляче, інколи, бо її чекала кохана людина на фініші, бігла, бо не знала що робити далі в житті, бігла бо…
 
По-третє. Харчування
 
Не притримуйтесь якихось правил, які вам не підходять. Якщо комусь комфортно з’їсти вівсянку з бананами перед бігом, а вам від того якось неприємно у шлунку, то варто обрати щось інше. Те, що підходить багатьом людям, зовсім не обов’язково варто обирати і вам. Тестуйте продукти на собі, спостерігайте за своїми відчуттями і згодом ви знайдете правильне для вас харчування. І не забувайте, що продукти повинні бути корисними для вашого організму. Ще одна важлива річ, хоч і всім відома річ: під час бігу треба пити багато води.
 
 
Звісно можна додати ще багато пунктів до цієї трійки, але не варто перевантажитися інформацієюдо того, як почати бігати. У книзі Марі Карачиної є багато інформації про участь у світових марафонах, про підтримку, яку отримуєш від інших бігунів, про те, як біг змнює твій характер на краще і ще багато чого. Ці історії надихнуть читачів вийти на свою першу пробіжку і вже на практиці вирішувати, до вподоби вам біг чи ні.
 
Хоч мета книги надихати, посил Марі Карачиної для мене виявився таким: не треба шукати натхнення щоб бігти, біжіть і натхнення саме вас знайде!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage