Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Бальник, хорист чи боєць: хто ти, Сем без проблем?
Random
Коли ти тільки ростеш та розвиваєшся, інколи важко розібратися, чим тобі насправді хочеться займатися, які гуртки відвідувати та які хобі «до душі». Але як вчинити, коли точно знаєш, що тобі подобається, а батьки – проти улюбленого заняття?! Дізнаємося із книги Оксани Лущевської «Сем, без проблем», яка нещодавно з’явилася у «Видавництві Старого Лева».
 
КОЛИ В ЖИТТІ ПОЧИНАЮТЬСЯ ТРАБЛИ
 
На перший погляд, у головного героя цієї історії 10-річного Сема (Семена) Бондика у житті усе тіп-топ: дружна сім’я (зі своїми милими традиціями та тільки їм зрозумілими приколами), ще й смішнюча собака на ім’я Альпа Біла Гірська Європейська, яка інколи вимагає уваги більше, ніж будь-хто із родини.
 
«– А давайте-но після вечері подивимося фільм «Хористи», – увійшла з пропозицією мама. – Це дуже хороше кіно для всієї родини.
– Годиться, якщо завтра ми дивимося щось із Джекі Чаном, – відповів тато. – То любов мого дитинства.
Гм, а я чув, що мама була любов’ю татового дитинства. Але краще цієї розмови не починати».
 
Та у Сема з’являється величе-е-езна проблема: одного дня тато вирішує віддати сина … на рукопашний бій! Мовляв, це найбільш підходяще заняття для хлопця, якому потрібно навчитися постояти за себе. Уявіть лише собі! Сема, який чотири роки займався бальними танцями (і навіть привозив грамоти та медалі зі змагань!)!
 
Семен і бої – несумісні, як молоко із оселедцем. Та ще й Ангелінку, свою чарівну партнерку по танцях, він тепер не буде бачити… Гарну, малесеньку блондиночку Ангелінку, яку Сем вважає янголом. Здається, Бондик до своєї партнерки-бальниці зовсім не байдужий… Але не будемо розкривати усі таємниці.
 
У житті Семена починається чорна смуга. Бальник серед бійців – це вже чималий капець, а якщо ще твій напарник – кремезний Ігор (син тренера), який тільки одним своїм виглядом може вкласти супротивника на лопатки – то це взагалі, ховайся в жито!
Йой, бідолаха Сем…
 
«Ігор «рвав» мене і перепитував, чи я ок. А я хекав і казав: ок. А ще я падав, вставав, відповзав, закривався руками, намагався ухилятися… навіть вдавав мертвого, але нічого не допомагало. Якби тут валялися козячі бібришки, то я би й ними не бридився. Узяв би й обпуляв ними Ігоря. І спитав би потому: чи ти ок?»
 
СЕМ УНІВЕРСАЛЬНИЙ
 
Один із найбільших талантів Сема – постійно потрапляти у курйозні, смішні, непередбачувані або суперечливі ситуації. Адже як по-іншому пояснити те, що хлопцю доведеться брати участь у міжшкільних змаганнях із рукопашного бою, співати у хлопчачому хорі «Аве Марію» та випадково вирушити із танцюристами та співаками на змагання до Львова, де, між іншим, виступатиме й Ангелінка зі своїм новим партнером, Романом (ой, тут, здається, будуть страшні ревнощі) …! І це ще тільки початок пригод Бондика!
 
«Світили вогні. Ангелінка стояла у їхньому сяйві. І тут вона – раз!
Havana, oohna-na крутнула мене за руку і в ча-ча.
І я, забувши про втому і біль у тілі, зробив пару ча-кроків. На мене витріщилися Тарас і Матвій, Микита і Діма, Микита Другий і Ярик, Юра і Олег. Та цієї миті мені було геть байдуже!
Макс сміявся. Звісно, я спалився: так, я – бальник.
Глянь, глянь, говорила мама татові. – Наш син – талант. Танцівник, хорист…
Так, дорога, але передусім він – боєць. Хоча, тато дістав телефона і клацнув мене, бальник він хороший, ага».
 
БОНДИК - СУПЕРБОНДИК!
 
У цій цікавезній, смішній, щирій та сучасній історії є дуже важливі та зрозумілі усім меседжі. Інколи батьки самі вирішують долю дітей, вважають, що краще знають, як для їхніх синів та доньок буде краще. Але право на самовизначення, на власні вподобання та вияв своєї унікальності – це те, що потрібно кожному із нас, а особливо – дітям! Бути самими собою, не соромитися улюблених занять – тільки так можна у повній мірі розкрити свої таланти та здібності і, врешті, стати щасливим. І пам’ятайте: ми усі – унікальні та особливі! 
 
А ще, як покаже нам Семен Бондик, дуже важливо навчитися переборювати власні страхи та не здаватися зі жодних обставин. І навіть поразка може бути, насправді, великою перемогою над самим собою!
 
Драйвові пригоди, зародження справжньої дружби та першої ніжної симпатії, багато-багато гумору – ця чудова історія точно не залишить байдужими дітей молодшого та середнього шкільного віку, адже вона – для і про них! А кумедні та стильні малюнки-ілюстрації Жені Олійник роблять цю книгу ще більш «топовою».
 
Ти можеш займатися тим, що тобі дійсно подобається, не зважаючи на будь-які стереотипи! Бо ти – супер!
 
«… Я – бальник, так! Бальник! А цим, знаєте, усе сказано!
Та зараз я не мав сил ані на аргументи, ані на татові промови. Мені просто хотілося запам’ятати цей момент: ось Макс – мій найкращий друг, он хлопці – Тарас і Матвій, Микита і Діма, Микита Другий і Ярик, Юра і Олег… І вони несуть плакат:
Бондик-Супербондик!
А ось Ангелінка, моя… Ммм... У-у, не важливо: головне, що вона поряд! І вона досі міцно-міцно тримає мене за спітнілу долоню».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage