Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 рис характеру, які варто виховати в дітях
Random
 
Усі нам важливо, щоб наші діти виросли щасливими, добрими і чуйними. Але часто ми забуваємо про те, що доля дитини та її особистість формуються ще з перших кроків життя. Аманда Джагер для батьківського порталу Avelist уклала свій список рекомендацій, як виховати щасливу дитину та які особисті якості в цьому допоможуть.
 
Бути незалежними. Я хочу, щоб мої діти могли бути незалежними і робили особистий вибір, спираючись на власні цінності. Щоб вони не відчували обмежень через страх і невпевненість в собі. Я нагадую собі про це, коли думаю, що мені легше самій вирішити якусь з їхніх проблем, а не чекати поки вони зроблять це самостійно.
 
Раціонально оцінювати ризики. Управління ризиками займає важливу частину в житті дорослої людини. Залізе дитина на дерево або пораниться на дитячому майданчику - я борюся зі своїми інстинктами матері-захисниці щодня і сподіваюсь, що, дозволяючи дітям самим відслідковувати ризики, я даю їм можливість оволодіти вмінням, яке знадобиться у дорослому житті. 
 
Активно працювати над самодисципліною. Я навмисно написала «працювати над», а не бути самодисциплінованим. Я вважаю, що самодисципліна не є постійною рисою характеру, це - щоденний вибір і щоденні рішення.
 
Знати, і як бути лідером, і як йти за кимось. Бути лідером означає не тільки керувати. Я хочу, щоб мої діти розуміли, що означає бути хорошим лідером. Але в житті так буває, що нерідко ми є членами команд уже з певними керівниками.  Дуже важливо  знати, коли потрібно вести за собою, а коли піти за кимось. Сподіваюся, мені вдасться навчити дітей робити добре і те, й інше.
 
Впоратися з розчаруваннями, поразками і зневірою. Як би мені хотілося, щоб я сама з усім цим краще справлялася. Якщо мені щось не вдається, я закриваюсь у собі. Сподіваюся, я зможу навчити моїх дітей аналізувати помилки і поразки й сприймати їх як можливість чогось навчитися.
 
Любити читати. Читання вчить співпереживати, дає можливість зазирнути у чийсь досвід, до якого у реальному житті у нас немає доступу. Я хочу, щоб мої діти любили читати, тоді їхні серця й очі завжди будуть відкриті для нових людей, ідей і місць, навіть якщо діти будуть обмежені фінансами, простором або роботою.
 
Продовжувати вчитися. Одне нове слово на тиждень, якийсь цікавий факт, назви нових міст,  - щоб це не було, я хочу, щоб мої діти стали дорослими, які будуть любити вчитися і не розглядатимуть освіту як пройдений життєвий етап.
 
Бути добрими і щедрими до інших. Ми всі знаємо, що це - частина добре прожитого життя.
 
Працювати над собою. Якщо тобі легко - зроби більше і стань кращим. Якщо складно - не зупиняйся, зберися і все вдасться. Я хочу, щоб мої діти розуміли цінність наполегливої роботи і шанували працю інших людей.
 
Жити згідно зі своїми цінностями. Мої діти не обов'язково повинні дотримуватися моїх поглядів. Але я можу показати на власному прикладі, що означає бути вірним своїм переконанням. І вони зможуть сформувати свою систему принципів.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage