Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зимове читання з дітьми. Частина 1: Миколайко
Христина Содомора, ZhuText
 
Цього року вже більш організовано підходимо із своїми малюками до святкових рихтувань. Найперше і найважливіше дитяче свято – Миколая. Діти на ім’я Миколай вже активно реагують, чекають на подарунки. І ось декілька книжечок, які зараз регулярно читаємо разом, і завдяки яким вони заочно вже з ним познайомились.
 
Роб Скоттон. Баранчик Рассел і Різдвяне диво
Видавництво Старого Лева, 2014
 
 
Про цю книжку я вже не раз писала, якось навіть розлогий відгук. І хоча вона не про Миколая, а про Санту – це не заважає нам при читанні називати Санту Миколаєм. Але найважливіше – вона про подарунки. Саме тому ми читаємо її не як різдвяну, а як миколайкову. Бо у різдвяних повинен бути Ісусик або принаймні щось наближене до релігійних аспектів свята. Цю ж Ілля і Хома дуже люблять, мабуть найбільше, саме тому пишу про неї найперше. Великі яскраві ілюстрації, олені і найголовніше – машина, велика червона машина. А ще Рассел у своєму традиційному ковпаку і інші баранчики, які сплять, закинувши ноги вверх.
 
Роб Скоттон. Різдво для Сплета
Видавництво Старого Лева, 2013
 
 
Ще одна книжечка того самого британського автора. Але вже із серії про кота Сплета. І тут теж основна тема – подарунки. Кіт роздумує, чи був він достатньо чемний, щоб отримати подарунок. Потім вирішує підстрахуватися і допомагати мамі. Врешті лягає спати, але недочекавшись Санти/Миколайка, засинає. Малюнки тут не менш яскраві, ніж у попережній книжці. Герої всі дуже характерні. Тексту мало, який вже давно вивчила напам’ять, але він класний і дуже емоційний. Тому щоразу можна читати з іншими інтонаціями – таким чином не знудитися самій від N-го читання. Ця теж люблена книжка моїми малими, вони вже знають, що її треба читати одразу після Баранчика Рассела. Обидві книжки точно зацікавлять дітей від року. Єдине, що вони великого формату і сторінки доволі тонкі – тому можна випадково зачепити при перегортанні аркуш і порвати.
 
Антін Лотоцький. Їде святий Миколай
Видавництво Старого Лева, 2015
 
 
Цю картонку порвати майже неможливо. І нарешті книжки про Санту скінчилися, нарешті про Миколая. Книжечка для найменших діток, тексту тут зовсім мало – буквально один невеликий віршик. Але тут все чітко показують ілюстрації: як янголята готують Миколая до приїзду на землю, як навантажують подарунки і так далі. І Миколай тут типовий, у ризах і митрі. Тож дитина, до якої він прийде не уві сні, а ще ввечері, його одразу впізнає. Мої малі дуже її люблять, часто самі розглядають. Розрахована книжка для наймеших дітей.
 
Мар’яна Качмар. Тихо Миколай ступає
Свічадо, 2014
 
Ця книжка теж доволі популярна у нашому читанні. Тут багато віршиків – коротких і довгих. Цікавих і не дуже. Але є малюнки і це головне. Хому вона менше інтересує, а Ілля розглядає більше і частіше. Має улюблені розгортки. Гадаю, що рекомендація читати була б для дітей від 2-3 років. Залежить, наскільки ваші малюки люблять віршики.
 
Прийди до нас, Миколаю
Свічадо, 2015
 
Остання у цьому списку книжка невипадково є останньою. Бо це вже збірник історій. На деяких розворотах немає малюнків, лише багато букв. Тому моїм вона найменш цікава, але іноді ми її читаємо, коли вже набридають всі інші. Єдине, я не певна для якого віку це видання – адже одні історії простіші і коротші, а одна – центральна – дуже довга і для дітей вже шкільного віку. Але до нашої скромної колекції вона надається – привносить певне рінзоманіття. Тож рекомендую її від 3-4 років, або навіть більше. Видавництво вказує молодший і середній шкільний вік.
 
Звісно, миколайкових книжок є багато. І багато класних є в мене лише у пдф-версіях. Особливо це стосується книжок видавництва “Братське”. Але я ще не читала дітям електронних книжок, лише паперові. Наша колекція буде поповнюватися ще навіть цього року. Також сподіваюся, мені не забракне часу і бажання підготувати Частину 2: Різдво. А можливо й навіть і Частину 3: Зима.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage