Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зустрічі з авторами у Львівській обласній бібліотеці для дітей
«Школа школою, а Форум за розкладом» - таким девізом зустрічала гостей Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. Винниченка, 1) під час ХХІІ Міжнародного книжкового Форуму видавців. Бібліотекарі створили затишну атмосферу для юних читачів, а також для авторів «Видавництва Старого Лева», які завітали до бібліотеки розповісти про свої нові книжки.  
 
У четвер, 10 вересня, Тарас Прохасько та Мар’яна Прохасько презентували дітлахам нову історію про пригоди друзів з Букового лісу – «Як зрозуміти козу». Автори розповіли, що ідея цієї книжки народилась кілька років тому, коли вони з друзями подорожували на яхті. За словами Мар’яни, кожен з літературних персонажів взяв трохи від тієї команди, яка була на борту яхти. Хтось робив йогу, хтось читав книжку про морську подорож, а хтось мав морську хворобу: «Власне, у мене і була морська хвороба, - зізнається Мар’яна Прохасько. - Я була найбільшою боягузкою, особливо, коли ми потрапили у шторм». Під час зустрічі дітлахи не тільки уважно слухали, а й ставити авторам купу питань, дізнавалися «кротячі» секрети та навіть вивчили кілька фраз грецькою мовою, адже вони дуже потрібні, щоб зрозуміти козу:)
Наступного дня – у п’ятницю, 11 вересня, відбулась презентація книги «От би мені коника» Оксани Кротюк з ілюстраціями Богдана Поліщука. Слухали цікаві історії та вірші зі збірки, малювали власних казкових коників та змагалися, у кого коник гарніший, навіть обговорювали львівські театри. Богдан Поліщук зізнався, що він не тільки ілюструє книжки, а й малює костюми для акторів театру ім. Леся Курбаса. 
Старшим школярам свій новий твір презентувала Олена Захарченко. «Хутір» - таку назву книжка отримала не просто так, адже саме на загадковому хуторі, сповненому справжньої магії, і відбуваються події твору. Олена зізналась, що на написання книги її надихнули сини – Марко та Петро, які, до речі, теж завітали на мамину презентацію. Письменниця зачитала уривки з повісті, а школярі, натхненні твором, розповідали справжні магічні історії із власного життя.
 
Завершальною зустріччю в обласній бібліотеці була презентація книжки «Абетка ремесел і професій» Надії Репети та ілюстратора Мар’яни Петрів. Малюки із захопленням слухали вірші з абетки, дізнавалися, чим займаються друкар, аптекар, екскурсовод, різьбяр тощо. Не обійшлося без сюрпризів: Надія Репета подарувала «Абетку професій і ремесел» герою книги – хлопчику із прізвищем Стельмах, адже саме про професію стельмаха йде мова на сторінці букви «С». 
Ірина Шаповалова. Більше фото
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage