Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зірка Мензатюк: «Невдач не варто боятися»

Фото надала Новопечерська школа

У четвер, 18 лютого,  українська письменниця Зірка Мензатюк завітала у Новопечерську школу, де разом з київськими школярами розмовляла про українську літературу, казкові сюжети та козацькі традиції. Пані Зірка розповіла учням п`ятих класів про свої книги, особливо про неймовірно захопливий та цікавий твір «Таємниця козацької шаблі» від ВСЛ, який, до речі, входить у шкільну програму.  

Письменниця розповіла про сюжет книги, а учні, які вже встигли прочитати історію, ділилися враженнями та цікавились, що надихнуло пані Зірку написати цю таємничу історію і що у цій книзі вигадка, а що – правда.

«Я люблю мандрувати, - розповіла Зірка Мензатюк. – І часто подорожую автомобілем, він у нас «всюдихід». Тому авто у книзі не є вигаданим. Під час подорожей  Україною зі мною траплялися  різноманітні пригоди,  і я вирішила про якісь з них розповісти й іншим. Особливо хотілося написати про те, що в нашій країні є чимало цікавих місць, у яких хочеться побувати та які хотілося б відкрити для багатьох людей».

Пані Зірка зауважила, що однією із життєвих істин, які вона засвоїла протягом життя, є  те, що завжди важливо іти до своєї мети та поводитися гідно. Навіть, якщо на шляху багато перешкод і часто не все вдається.

«З кожним трапляються невдачі, і коли це стається, люди поводяться по-різному, - говорить письменниця. -  Але це повинно нас гартуватися і надихати боротися далі. Наприклад, Берестецька битва, у якій українське військо зазнало поразки. Чому мені хотілося написати саме про поразку? Бо в  житті невдач не варто боятися. Завжди потрібно шукати вихід зі складної ситуації і вміти йти далі».

Окрім того, на письменницю чекав сюрприз. У школі попередньо проходив конкурс буктрейлерів до книги «Таємниця козацької шаблі».  Тож під час зустрічі учні та вчителі продемонстрували пані Зірці відео, яке здобуло перемогу у конкурсі.

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage