Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Запрошуємо на зустрічі з Оксаною Булою у Луцьку та Рівному
23 та 24 лютого у луцькій та рівненській Книгарнях «Є» відбудуться зустрічі з талановитою художницею Оксаною Булою – авторкою українських книжок-картинок, засновницею бренду Tukoni. Презентація буде цікава не лише шанувальникам книжок «Зубр шукає гніздо», «Ведмідь не хоче спати», а й тим, хто цікавиться розвитком сучасної ілюстрації. 
 
Як до авторки прийшла ідея появи Туконі, у чому секрет світової популярності книжки-картинки та про кого з мешканців чарівного лісу Оксана напише наступного разу? Про все це дізнаємось під час презентацій:
 
Четвер, 23 лютого — 18:00 — Книгарня «Є» — м. Луцьк, вул.  Лесі Українки, 30.
 
П'ятниця, 24 лютого — 18:30 — Книгарня «Є» — м.Рівне, вул. Короленка, 2.
 
Минулого року дитяча книжка «Хто росте у парку», ілюстрована Оксаною Булою, увійшла до міжнародного каталогу кращих дитячих і юнацьких видань «Білі круки 2016». А ще у 2016-му з’явилося одразу дві книжки-картинки художниці — «Зубр шукає гніздо» та «Ведмідь не хоче спати». Оксана започаткувала серію про мешканців казкового лісу, і це стало подією для українського книговидавничого ринку, де дитячі книжки-картинки тільки набирають популярності. 
 
Поряд із цілком реальними тваринками, у книжках Були з’явились вигадані чудернацькі створіння – Туконі, які на той момент вже були відомими завдяки зображенням на листівках, блокнотах та світшотах. «У творчих роботах мені весь час хотілося знайти таку техніку, яка якнайкраще дозволить розповідати історії, — каже Оксана. —  Наприклад, моя дипломна робота була історією в склі, що складалася з чотирьох кадрів. Я дуже тішилася технікою, яку мені вдалося вигадати, тому що це було щось нове і класне… А потім вирішила, що час помалювати аквареллю і показати світові Туконі — мого доброго знайомого»
 
Оксана Була – художниця, дизайнер, книжковий ілюстратор. Учасниця багатьох виставок в Україні та за кордоном. Авторка хендмейд-брендів ©Tukoni та ©OOMISEH glass jewelry. Закінчила Львівську національну академію мистецтв. Живе у Львові. Створила ілюстрації для книг «Мій тато став зіркою», «Середина світу», «Хто росте у парку» («Видавництво Старого Лева»), білінгви «Гойдалка під кленом» (в-во «Братське»).  Є авторкою серії книг-картинок: «Зубр шукає гніздо», «Ведмідь не хоче спати» («Видавництво Старого Лева»).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage