Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Запрошуємо на поетичний вечір Мар`яни Савки та Маріанни Кіяновської у Львові
У середу, 26 жовтня, о 19:00 львівська кав`ярня«Дзиґа» наповниться поезією, у якій багато любові, пережитого досвіду, глибинних одкровень і радості спілкування. Мар’яна Савка та Маріанна Кіяновська презентуватимуть свою нову збірку віршів «Листи з Литви / Листи зі Львова», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».
 
Протягом листопада минулого року поетеси щодня писали одна одній листи. Мар’яна писала зі Львова, а Маріанна — з Паланги (Литва), де перебувала на літературній стипендії. От тільки листування це було віршованим і розгорталось перед очима фоловерів авторок у мережі Facebook. Цих віршів-листів чекали, їх обговорювали й поширювали. У них є все: дружба і політика, гострота сучасності і роздуми над величчю кохання.
 
«Коли я їхала на берег Балтійського моря, відчула потребу повторити досвід Овідія: писати листи без адресата, - розповіла Маріанна Кіяновська. - І тут Мар’яна запропонувала мені писати їй листи з Литви. Я зрозуміла, що наші думки співпадають. Спочатку я писала запит, а Мар’яна мені відповідала. І так було аж до мого дня народження, коли Мар’яна мені написала о 4 ранку. Відтоді усе стало навпаки – вже я відповідала Мар’яні».
 
«Це був надзвичайний досвід, - додає Мар'яна Савка. - Пам'ятаю, з яким хвилюванням щоразу відкривала Facebook, щоб знайти там нового листа від Маріанни, і як напружено чекала хоч якоїсь вільної хвилинки, щоб писати відповідь. Дивуюся, як натхнення приходило день у день, як за розкладом. І навіть було змагання зі самим собою - зробити ще кращий вірш  для неї, для себе, для читачів. І як багато всього ми відчитували між рядками. Це було можливо тільки з Маріанною. Сподіваюсь, вам сподобається».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage