Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Забуття» Тані Малярчук – «Книга року ВВС»
Роман Тані Малярчук «Забуття», що вийшов у «Видавництві Старого Лева», став переможцем літературної премії  «Книга року ВВС» у 2016 році. Про це сьогодні оголосило журі премії під час офіційного народження в Києві. Щиро вітаємо письменницю!
 
«Забуття» - роман, у центрі якого В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї. Але й ним поживився синій кит української пам’яті. Авторка вкладає розповідь про цього чоловіка в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасниці, котра досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки.
 
«Цьогорічний переможець Книги року піднімає дуже важливі проблеми - про пам'ять, про те, як минуле пов'язане з сьогоденням, а також про самоідентифікацію суспільства і людей в ньому. Протягом останніх дванадцяти років Книга року BBC знайомить українського читача з найкращими творами сучасної української літератури. Роман Тані Малярчук посів гідне місце серед блискучих лауреатів нашого конкурсу», - говорить голова Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс.
 
Таня Малярчук отримає грошову винагороду 1000 фунтів стерлінгів (майже 32 тисячі гривень).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage