Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як розмовляти з дітьми про мистецтво? Говорити з повагою!
У рамках ХХІІ Форуму видавців у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відбувся майстер-клас «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» на основі книги Франсуази Барб-Ґалль, яка вийшла у ВСЛ. Говорили про мистецтво, про методику французького мистецтвознавця, яка набула популярності у всьому світі.
 
Учасники заходу на основі кількох картин розповіли, як можна зацікавити дітей того чи іншого віку, як прищепити їм любов до мистецтва. Ділилися враженнями та відчуттями, які у дорослих та маленьких гостей заходу викликали картини «Посланці» Ганса Гольбейна Молодшого (1533 рік) та Якова Гніздовського «Поцілунок» (1952 рік). Також для огляду на майстер-класі були обрані ікони та роботи українських митців, представлених у музеї.
 
Перекладач книги Софія Рябчук розповіла про методику Франсуази роботи з дітьми та  зауважила, що в Україні дуже бракувало її порад. «Нам усім би хотілося, щоб наші діти з раннього віку розуміли, що в світі є величезний пласт культури, який ми називаємо образотворчим мистецтвом, і люди з давніх часів з його допомогою виражали себе. Франсуаза наголошує на необхідності говорити з повагою до дитини, до її думок та почуттів. Не можна засуджувати дитину за її погляди та нав`язувати свої».
Представник Французького інституту Валентина Стукалова: «Франсуаза має свою унікальну методику, і ми дуже сподіваємось, що і в Україні можна буде її застосувати. Адже говорити з дітьми про мистецтво дуже важливо».
 
Завідувач культурно-освітнього сектора Національного музею у Львові ім. А. Шептицького Марія Цимбаліста зізналася, що книжка відкрила для неї багато цікавого не лише як для працівника музею, а й як для його відвідувача. «Ще до виходу книги ми уважно спостерігали за дітьми, які приходили у музей, намагалися їх всіляко зацікавити, - говорить Марія. -  А потім, коли прочитала книгу, зрозуміла, що деякі речі ми робимо правильно. Але є багато порад Франсуази, які стали дня нас новими».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage