Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як навчити дитину дружити? 5 книг у допомогу батькам

Ірина Савченко, Твоє місто

Школярі – одні із найвимогливіших читачів. Тому добрати дитині книгу до смаку часом буває складно. Щоб спростити ваші старання, Tvoemisto.tv поспілкувалося з львівською письменницею, поціновувачкою дитячої літератури й мамою Наталкою Малетич. Вона розповіла про кращі книги про дружбу, що будуть цікавими юним читачам.

Всеволод Нестайко «Тореадори з Васюківки». Головні герої  книги втрапляють у різні пригоди, сваряться й миряться. Однак, не зважаючи на всі перипетії,  залишаються друзями.

Дзвінка Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая». Головна героїня – Марта – має друзів не лише серед ровесників. Вона товаришує і з паном Карлом, який навчає її живопису, і з жінкою на інвалідному візку на ім’я Поліна. Остання, у свою чергу, приятилює з композитором… Бахом. Історія Марти вчить, що справжній дружбі не стає на заваді ані вік, ані час.

Астрід Ліндґрен «Брати Лев’яче  Серце». В основі повісті – історія справжньої дружби двох братів. Заради порятунку рідної людини 13-річний Юнатан жертвує своїм життям. Та, як виявляється, насправді смерті немає. Тож невдовзі Юнатан та його молодший брат Карл зустрічаються в дивовижній країні Нангіялі. Там на героїв чекає купа чудових пригод. А час робить дружбу братів тільки міцнішою.

Поттеріана Джоан Роулінґ. У семи книгах Джоан розповідає історію чудової трійці – Гаррі, Рона та Герміони. Їх дружба проходить випробування і часом, і ревнощами, і навіть подекуди заздрістю. Історія розвивається на тлі перипетій, пов’язаних із подоланням зла в образі Волдеморта.

Ніна Елізабет Ґрьонтведт «Привіт, це я!» та «Абсолютно не цілована». Ці книги норвезької письменниці сподобаються насамперед юним представницям прекрасної статі. Головні героїні – Уда Андреа і Геллє – здавна товаришують. Проте часом між ними пробігає чорна кішка. Історія дружби, непорозумінь і випробувань написана у формі дівчачого щоденника. Книги оформлені своєрідними малюнками самої авторки.

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage