Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» видасть абетку про Івана Франка
Ольга Перехрест, Zaxid.net 
 
У «Видавництві Старого Лева» вийде друком «Франко від А до Я». Про це повідомив Микола Шейко, директор «Видавництві Старого Лева», на своїй сторінці у Facebook.
 
Тексти до книги «Франко від А до Я» упорядкувало подружжя відомих львівських франкознавців - Богдан та Наталя Тихолози. Ілюстрації створили у Творчій майстерні «Аґрафка». Ця книжка стане символічним продовженням серії, започаткованої минулого року книгою «Шептицький від А до Я».
 
 
Як розповів Богдан Тихолоз, формальним приводом видання став цьогорічний 160-й ювілей з дня народження Івана Франка. Проте у книзі ніде нема згадок про те, що вона присвячена до якоїсь конкретної дати. «Хоча там є стаття «ювілеї», де йдеться про те, що листя з лаврового вінка, який подарували Франку, йшло до борщу в його родині. До ювілеїв у нього було ставлення іронічне. У нас проблема в тому, що під час ювілеїв всі згадують про класиків (точніше, про пам’ятники їм), а після – забувають. Завдання цієї книжки – відкрити не класика на постаменті, бронзового чи гранітного боввана, а живу людину», - каже Богдан Тихолоз.
 
 
Проект книги, в тому числі добір та упорядкування текстів, тривав приблизно півроку. За словами Богдана Тихолоза, книжка «Франко від А до Я» стала частиною стратегічної роботи в рамках проекту «Франко. Наживо». У продаж книжка має надійти у першій половині вересня. Офіційна презентація відбудеться під час 23-го Форуму видавців, що відбудеться 15-18 вересня у Львові.
 
Нагадаємо, абетка-енциклопедія «Шептицький від А до Я», яку видали у 2015 році, була визнана однією з 20 найкращих книг Форуму видавців.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage