Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

А ви знаєте, куди зникло море?

Львівська Пошта

У львівській книгарні “Є” презентували другу книжку про родину кротів, написану Тарасом і Мар’яною Прохаськами

Кілька днів тому львів’янам презентували другу книжку подружжя Прохаськів “Куди зникло море”, яка бореться за звання “Дитяча книга року ВВС – 2014”.

Нагадаємо, що першою спільною роботою Тараса і Мар’яни стало видання “Хто зробить сніг”, в якому розповідається історія кротячої родини, що живе у Буковому лісі. Вона сподобалась не лише маленьким читачам, а й дорослим, ставши найкращою дитячою книжкою 2013 року від BBC-Україна, отримавши премію “ЛітАкцент року – 2013” у номінації “Поезія і проза для дітей” та посівши перше місце в рейтингу “Книжка року’2013” у номінації “Дитяче свято”. Зрештою, книжка потрапила до одного з найпрестижніших світових каталогів дитячих видань “Білі круки” (TheWhiteRavens).

“Куди зникло море” – це своєрідне продовження кротячої саги. І якщо перша книжка – це, як зазначають автори, “роман-дорослішання”, то друга однозначно припаде до душі любителям детективних історій. Проте і в ній закладена своя філософська думка. Світ кротів ототожнюється зі світом людей, зі світом маленьких істот, яких ми рідко помічаємо. У них теж є свої долі, емоції, карколомні пригоди.

“Ці кроти є символічним образом багатьох із нас. Кожен заслуговує на те, щоб до нього придивилися і побачили різні-різні якості та властивості. Але разом із тим треба пам’ятати: як цілі покоління кротів минають безслідно, так само і наш людський “наритий” слід можуть не зауважити інші”, – пояснює Тарас Прохасько.

Проте незначна зміна жанру – не остання новинка. В новій кротячій історії Прохаськів лісові жителі з трепетом готуються до концерту Соні Садової. Одначе послухати Соню зможуть не лише ті, хто живе у Буковому лісі, а й усі книгомани й меломани, бо в цій книжці є не лише текст і малюнки, а й музика! Як, спитаєте ви. А так: у виданні вміщений спеціальний QR-код, за яким можна завантажити сторінку і знайти цілий альбом пісень неперевершеної Соні Садової (їх виконує Дана Винницька з гурту “Дагадана”). Тексти пісень написали Софія Анд­рухович і Таня Малярчук.

Незабаром сім’я Прохаськів планує видати третю книжку, яка матиме назву “Як зрозуміти козу”. Зі слів письменника, у ній ітиметься про порозуміння.

“Взагалі всі три книги мають питальні й схоластичні назви: Хто? Де? Як? Адже ці книжки розраховані на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, а саме для тої малечі, якій батьки читають книжки”, – каже Тарас Прохасько.

 

 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage