Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Всесвітньовідомий нейрохірург Генрі Марш – у Львові та Тернополі
Фото: Сергей Старостенко
 
Легендарний нейрохірург, володар Ордену Британської імперії та автор книги «Історії про життя, смерть і нейрохірургію», що вийшла українською у «Видавництві Старого Лева»,  зустрінеться з читачами у Львові та Тернополі.
 
У вівторок, 20 вересня,  у Актовій залі ЛНУ ім. Івана Франка пан Марш говоритиме з академічною спільнотою про моральні цінності, про довіру суспільства, про сучасні виклики освіті й університетам. Початок зустрічі о 16:00. Вхід вільний.
 
О 19.00 зустріч з нейрохірургом відбудеться в «FESTrepublic. Club» (Старознесенська, 24-26). 
 
А вже у середу, 21 вересня, поспілкуватися з нейрохірургом та дізнатися про його книгу «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» можна буде у тернопільській Книгарні «Є» (вул. Валова, 5-9). Початок – о 18.00. Модератор - Юлія Починок.
 
Генрі Марш знаний 23-річною просвітницькою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку. Один з кращих нейрохірургів Великобританії, блискучий випускник Оксфордського університету – за плечима знаменитого британця роки вивчення економіки, політології та філософії. Пан Марш добре усвідомлює геополітичні проблеми України, проте не перестає бути прихильником нашої країни.
 
Про Генрі Марша знято два фільми, музику до однієї зі стрічок створив Нік Кейв. А ось книгу про свій життєвий і професійний досвід пан Марш не довірив писати стороннім: склав її у формі мемуарів і присвятив красуні-дружині – відомому культурному антропологу Кейт Фокс. Так з’явилися «Історії про життя, смерть та нейрохірургію», що були перекладені українською у 2015 році. 
 
«Життя нейрохірурга ніколи не буває нудним і може стати надзвичайно успішним, але за це доведеться сплатити високу ціну, - каже Генрі Марш. - Ви не уникнете помилок і навчитесь жити з подекуди жахливими їхніми наслідками. Ви навчитесь об’єктивно дивитись на речі, і при цьому залишатись людиною. Ця книга розповідає про те, як я намагався, часами безуспішно, знайти золоту середину між потребою відсторонитись та проявом співчуття до хворого – здатністю, без якої хірургічна кар’єра неможлива. Середину між надією та реальністю. Я не ставлю за мету підважити довіру до нейрохірургів чи медичної професії взагалі, але сподіваюсь, що завдяки цій книзі люди зрозуміють, з якими труднощами, скоріше морального, а не фахового характеру, зіштовхуються лікарі».
 
Україна – одне з великих кохань у житті Марша: він дратується з непунктуальності українців, не може змиритися з корумпованістю та бюрократією, але безмежно залюблений у цю країну. Генрі є одним з тих іноземців, що з перших хвилин підтримали Революцію гідності, особисто стояли на Майдані і всіляко закликали європейську спільноту відреагувати на події в Україні. 
 
«Справжній англієць ніколи не буде говорити про свої почуття, а якщо його про них спитають, відбудеться жартами. Але, без сумніву, Генрі Марш закоханий в Україну. Будь-яка у світі книжка на тему української історії чи сучасності прочитана ним, щойно вона вийшла з друку. На питання Британського медичного журналу, як би він витратив подарований мільйон фунтів, Генрі відповів, що половину цих грошей він розділив би між своїми трьома дітьми, а другу віддав би на лікування бійців, поранених на Сході України», – розповідає перекладач книги, український нейрохірург Андрій Мизак.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage